Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Treska v sýrovém těstíčku

Popis receptu: 

Troubu předehřejeme na 200 °C a plech na pečení vymažeme olejem. Rybí maso opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a uložíme na plech. V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, lučinu, najemno nasekané stroužky česneku, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu ze dvou omytých citronů. Podle chuti osolíme a opepříme, důkladně promícháme. Sýrové těstíčko rovnoměrně naneseme na rybí filety. Ryby pečeme v troubě 12-15 minut tak, aby byly dobře propečené a těstíčko zlatavé. Hotové maso naložíme na talíře, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme například s bramborovou kaší.   

Autor: Klára Osičková
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

     4 velké filety z tresky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce lučiny (nebo jiného čerstvého sýra), 3 citrony, olivový olej, 120 g nastrouhaného tvrdého sýra, 4 lžíce strouhanky, čerstvá petrželka, sůl, pepř

Příprava jídla

viz. popis receptu

REKLAMA

Přidat komentář