0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1629 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 153 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená zelenina přelitá rajčaty, pikantní steaky z tuňáka, provoněné česnekem a tymiánem.

Suroviny

tuňák 4 ks
steaky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
drcený
tymián snítek
na plátky
paprika červená 2 ks
na širší nudličky
paprika červená 1 ks
na čtvrtky
cibule červená 1 ks
na čtvrtky
chilli paprička 1 ks
zelená, bez semínek, pokrájená najemno
rajčata cherry 400 g
rozpůlená

1 Troubu předehřejte na 200 ºC a vložte do ní zapékací nádobu, aby se zahřála. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte polovinu oleje, dvě třetiny česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.

2 Brambory, papriky, cibuli a chilli dejte do zahřáté zapékací nádoby spolu se zbylým olejem, osolte a pečte asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do nepřilnavé pánve dejte zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidejte rajčátka, osolte a povařte asi pět minut.

3 Rozehřejte grilovací pánev nebo rozpalte gril, osušte plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujte minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Podávejte s pečenou zeleninou přelitou rajčaty.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč