Pečená zelenina přelitá rajčaty, pikantní steaky z tuňáka, provoněné česnekem a tymiánem.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200 ºC a vložte do ní zapékací nádobu, aby se zahřála. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte polovinu oleje, dvě třetiny česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.
2 Brambory, papriky, cibuli a chilli dejte do zahřáté zapékací nádoby spolu se zbylým olejem, osolte a pečte asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do nepřilnavé pánve dejte zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidejte rajčátka, osolte a povařte asi pět minut.
3 Rozehřejte grilovací pánev nebo rozpalte gril, osušte plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujte minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Podávejte s pečenou zeleninou přelitou rajčaty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)