0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1629 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 153 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená zelenina přelitá rajčaty, pikantní steaky z tuňáka, provoněné česnekem a tymiánem.

Suroviny

tuňák 4 ks
steaky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
drcený
tymián snítek
brambory 500 g
na plátky
paprika červená 2 ks
na širší nudličky
paprika červená 1 ks
na čtvrtky
cibule červená 1 ks
na čtvrtky
chilli paprička 1 ks
zelená, bez semínek, pokrájená najemno
rajčata cherry 400 g
rozpůlená

1 Troubu předehřejte na 200 ºC a vložte do ní zapékací nádobu, aby se zahřála. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte polovinu oleje, dvě třetiny česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.

2 Brambory, papriky, cibuli a chilli dejte do zahřáté zapékací nádoby spolu se zbylým olejem, osolte a pečte asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do nepřilnavé pánve dejte zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidejte rajčátka, osolte a povařte asi pět minut.

3 Rozehřejte grilovací pánev nebo rozpalte gril, osušte plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujte minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Podávejte s pečenou zeleninou přelitou rajčaty.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit