Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

4.3/5 Počet hodnocení: 41
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2455 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 276 g
Tuky 131 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami je jako jemné jahodové žaluzie. Svěží a krémová. 

Suroviny

chlazené
na poprášení válu
vejce 1 ks
prošlehané
jahody 300 g
malé
mléko 200 ml
v prášku

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15 x 30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte ho vidličkou, potřete vejcem a vložte do trouby na 5–7 minut, aby zezlátlo.

3

Mezitím uvařte z mléka, 60 g cukru a prášku pudink. Ještě teplý ho natřete na plát těsta, okraje však nechte volné. Dejte chladit.

4

Na vychladlé těsto s krémem naskládejte do několika řad očištěné jahody (jednu vedle druhé).

5

Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník, který bude o 3 cm větší než upečený základ. Ostrým nožem v něm prokrojte mřížky, řezy dělejte asi 2 cm od sebe a neprokrajujte je až do konce (po každé straně musejí zůstat asi 2 cm neproříznuté); těsto by mělo vypadat skoro jako žaluzie.

6

Pak ho položte na upečený plát tak, aby jahody vykukovaly. Po stranách přitiskněte k podkladu, potřete vejcem, posypte 40 g cukru a dejte asi na 10 minut péct.

NĚCO NAVÍC
Taštičkám s jahodami dejte podlouhlý, ne čtvercový tvar – jinak se mřížka při přenášení rozpadne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč