Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 46
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 316 g
Tuky 131 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštičky z listového těsta s pudinkem a jahodami jsou jako jemné jahodové žaluzie. Svěží a krémový dezert, který hravě zvládnou i začátečníci. Kupované listové těsto vám značně usnadní práci a výsledek bude v každém ohledu dokonalý – svou chutí i vzhledem.

Související recepty

Suroviny

chlazené
na poprášení válu
vejce 1 ks
prošlehané
jahody 300 g
malé
mléko 200 ml
vanilkový

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15 x 30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte ho vidličkou, potřete vejcem a vložte do trouby na 5–7 minut, aby zezlátlo.

3

Mezitím uvařte z mléka, 60 g cukru a prášku pudink. Ještě teplý ho natřete na plát těsta, okraje však nechte volné. Dejte chladit.

4

Na vychladlé těsto s krémem naskládejte do několika řad očištěné jahody (jednu vedle druhé).

5

Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník, který bude o 3 cm větší než upečený základ. Ostrým nožem v něm prokrojte mřížky, řezy dělejte asi 2 cm od sebe a neprokrajujte je až do konce (po každé straně musejí zůstat asi 2 cm neproříznuté); těsto by mělo vypadat skoro jako žaluzie.

6

Pak ho položte na upečený plát tak, aby jahody vykukovaly. Po stranách přitiskněte k podkladu, potřete vejcem, posypte 40 g cukru a dejte asi na 10 minut péct.

NĚCO NAVÍC
Taštičkám s jahodami dejte podlouhlý, ne čtvercový tvar – jinak se mřížka při přenášení rozpadne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín