0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 32
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2455 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 276 g
Tuky 131 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami je jako jemné jahodové žaluzie. Svěží a krémová. 

Suroviny

listové těsto 400 g
chlazené
mouka pšeničná hladká
na poprášení válu
vejce 1 ks
prošlehané
jahody 300 g
malé
krupicový cukr 60 g
mléko 200 ml
pudinkový prášek ½
v prášku

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15 x 30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte ho vidličkou, potřete vejcem a vložte do trouby na 5–7 minut, aby zezlátlo.

3

Mezitím uvařte z mléka, 60 g cukru a prášku pudink. Ještě teplý ho natřete na plát těsta, okraje však nechte volné. Dejte chladit.

4

Na vychladlé těsto s krémem naskládejte do několika řad očištěné jahody (jednu vedle druhé).

5

Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník, který bude o 3 cm větší než upečený základ. Ostrým nožem v něm prokrojte mřížky, řezy dělejte asi 2 cm od sebe a neprokrajujte je až do konce (po každé straně musejí zůstat asi 2 cm neproříznuté); těsto by mělo vypadat skoro jako žaluzie.

6

Pak ho položte na upečený plát tak, aby jahody vykukovaly. Po stranách přitiskněte k podkladu, potřete vejcem, posypte 40 g cukru a dejte asi na 10 minut péct.

NĚCO NAVÍC
Taštičkám s jahodami dejte podlouhlý, ne čtvercový tvar – jinak se mřížka při přenášení rozpadne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč