Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné taštičky jako od McDonald's
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 48
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 621 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 82 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Na jablečné taštičky můžete použít i jinou náplň, třeba marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak nebo kompotované měkké ovoce – třeba meruňky. Recept na taštičky z listového těsta je neuvěřitelně jednoduchý a příště vám s ním mohou pomoc i děti. Rychlý dezert si mohou nachystat třeba na svačinu do školy nebo jako sladkou domácí mlsku na výlet.

Suroviny

oloupaná, nastrouhaná nebo jemně nakrájená
na přislazení jablek
škrob 1 ČL
na potření
na posypání

Postup

1

Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je.

2

Jablka poduste asi ve třech lžících vody; můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku na plotýnce. Až změknou, přilijte škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a ještě krátce povařte, abyste získali kaši s případnými kousky jablek. Podle potřeby doslaďte.

3

Pláty těsta lehce potřete máslem. Položte je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dejte lžíci rozvařených jablek a přikryjte dalším plátem těsta (namazanou stranou nahoru).

4

Pečte dozlatova a ještě teplé posypejte vanilkovým cukrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

25.11.2007 16:44
No co dnes clovek nevymysli! Je to fantazia a ko2ko rozlicnych plniek sa da vymysliet! Kedze milujeme listkove cesto, toto bude urcite velmi vyuzivany recept... ;)
24.10.2007 17:46
A musí se to potírat tím máslem? Našla jsem totiž podobný recept a tam se to peče přímo bez pomazání máslem...
21.10.2007 14:04
Jestli jsem to dobře pochopila, tak je postup stejný jako u přípravy normálního toustu, jen s tím rozdílem, že místo chlebů/ vek/ sendvičového chleba.. použijeme plněné listové těsto? Nepřipálí, nebo nepřilepí se to k sendvičovači?
01.11.2009 20:19
Mam sendvicovac, kde jsou ctvrce jeste prepulene (vzniknou tedy 4 trojuhelnicky) a bojim se aby mi napln v onom pulicim bode nevytekla. Take by me zajimalo, zda se testo nepripali a clovek nestravi dalsich 30minut cistenim sendvicovace...
12.01.2010 15:01
ja myslím, že to mazať netreba- lístkové cesto je samo osebe dosť mastné a toastery majú väčšinou nelepivý povrch, takže sa netreba báť, že by sa to prilepilo. maslo zrejme dodá cestu zlatú farbu a lesk.
20.10.2007 22:00
Prave som tento recept vyskusala a zistila, ze pouzivat toaster na toasty je nuda :o) Skvely napad, mohol byt moj
11.10.2007 09:21
Včera jsem je dělala-super, s nutelou, s marmeládou a nejlepší byly s nivou, bezva nápad, vždycky jsem listové těsto dělala jen v troubě.
10.10.2007 07:55
Recept se nachází v č. 1/07, str. 26
11.10.2007 08:54
je to skutočne vynikajúce, taštičky sú najlepšie teplé. Výborné sú s plnkou z čokolády(aj nutely) a aj so slanou náplňou. Môj sendvičovač teraz skutočne dostáva zabrať.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...