Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Moje děti mají nejradši marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak nebo kompotované měkké ovoce – třeba meruňky.
Suroviny
Postup
Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je.
Jablka poduste asi ve třech lžících vody; můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku na plotýnce. Až změknou, přilijte škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a ještě krátce povařte, abyste získali kaši s případnými kousky jablek. Podle potřeby doslaďte.
Pláty těsta lehce potřete máslem. Položte je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dejte lžíci rozvařených jablek a přikryjte dalším plátem těsta (namazanou stranou nahoru).
Pečte dozlatova a ještě teplé posypejte vanilkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů)
Komentáře
Anonym
10.10.2007 07:55
Apetit 1/07
Anonym
11.10.2007 08:54
taštičky
Anonym
11.10.2007 09:21
Jablečné taštičky
Anonym
20.10.2007 22:00
tasticky
Anonym
21.10.2007 14:04
Sendvičovač
Anonym
01.11.2009 20:19
RE: Sendvičovač
Anonym
12.01.2010 15:01
RE: Sendvičovač
Anonym
24.10.2007 17:46
máslo?
Anonym
25.11.2007 16:44
kreativita za vsetko!