Jablečné taštičky jako od McDonald's

Jablečné taštičky jako od McDonald's

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 88 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Moje děti mají nejradši marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak nebo kompotované měkké ovoce – třeba meruňky.

Suroviny

listové těsto 1 bal
jablka 3 ks
nastrouhaná nebo jemně nakrájená
krupicový cukr
na přislazení jablek
škrob 1 PL
máslo
na potření
vanilkový cukr
na posypání

1Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je. Jablka poduste asi ve třech lžících vody; můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku na plotýnce. Až změknou, přilijte škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a ještě krátce povařte, abyste získali kaši s případnými kousky jablek. Podle potřeby doslaďte.

2Pláty těsta lehce potřete máslem. Položte je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dejte lžíci rozvařených jablek a přikryjte dalším plátem těsta (namazanou stranou nahoru). Pečte dozlatova a ještě teplé posypejte vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

je to skutočne vynikajúce, taštičky sú najlepšie teplé. Výborné sú s plnkou z čokolády(aj nutely) a aj so slanou náplňou. Môj sendvičovač teraz skutočne dostáva zabrať.

Anonym

Včera jsem je dělala-super, s nutelou, s marmeládou a nejlepší byly s nivou, bezva nápad, vždycky jsem listové těsto dělala jen v troubě.

Anonym

Prave som tento recept vyskusala a zistila, ze pouzivat toaster na toasty je nuda :o) Skvely napad, mohol byt moj

Anonym

Jestli jsem to dobře pochopila, tak je postup stejný jako u přípravy normálního toustu, jen s tím rozdílem, že místo chlebů/ vek/ sendvičového chleba.. použijeme plněné listové těsto? Nepřipálí, nebo nepřilepí se to k sendvičovači?

Anonym

Mam sendvicovac, kde jsou ctvrce jeste prepulene (vzniknou tedy 4 trojuhelnicky) a bojim se aby mi napln v onom pulicim bode nevytekla. Take by me zajimalo, zda se testo nepripali a clovek nestravi dalsich 30minut cistenim sendvicovace...

Anonym

ja myslím, že to mazať netreba- lístkové cesto je samo osebe dosť mastné a toastery majú väčšinou nelepivý povrch, takže sa netreba báť, že by sa to prilepilo. maslo zrejme dodá cestu zlatú farbu a lesk.

Anonym

A musí se to potírat tím máslem? Našla jsem totiž podobný recept a tam se to peče přímo bez pomazání máslem...

Anonym

No co dnes clovek nevymysli! Je to fantazia a ko2ko rozlicnych plniek sa da vymysliet! Kedze milujeme listkove cesto, toto bude urcite velmi vyuzivany recept... ;)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit