0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné taštičky jako od McDonald's
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 88 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Moje děti mají nejradši marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak nebo kompotované měkké ovoce – třeba meruňky.

Suroviny

listové těsto 1 bal
nastrouhaná nebo jemně nakrájená
krupicový cukr
na přislazení jablek
škrob 1 PL
máslo
na potření
vanilkový cukr
na posypání

Postup

1

Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je.

2

Jablka poduste asi ve třech lžících vody; můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku na plotýnce. Až změknou, přilijte škrob rozmíchaný ve dvou lžících vody a ještě krátce povařte, abyste získali kaši s případnými kousky jablek. Podle potřeby doslaďte.

3

Pláty těsta lehce potřete máslem. Položte je namazanou stranou dolů do rozehřátého sendvičovače, doprostřed dejte lžíci rozvařených jablek a přikryjte dalším plátem těsta (namazanou stranou nahoru).

4

Pečte dozlatova a ještě teplé posypejte vanilkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 1/07, str. 26

Anonym

je to skutočne vynikajúce, taštičky sú najlepšie teplé. Výborné sú s plnkou z čokolády(aj nutely) a aj so slanou náplňou. Môj sendvičovač teraz skutočne dostáva zabrať.

Anonym

Včera jsem je dělala-super, s nutelou, s marmeládou a nejlepší byly s nivou, bezva nápad, vždycky jsem listové těsto dělala jen v troubě.

Anonym

Prave som tento recept vyskusala a zistila, ze pouzivat toaster na toasty je nuda :o) Skvely napad, mohol byt moj

Anonym

Jestli jsem to dobře pochopila, tak je postup stejný jako u přípravy normálního toustu, jen s tím rozdílem, že místo chlebů/ vek/ sendvičového chleba.. použijeme plněné listové těsto? Nepřipálí, nebo nepřilepí se to k sendvičovači?

Anonym

Mam sendvicovac, kde jsou ctvrce jeste prepulene (vzniknou tedy 4 trojuhelnicky) a bojim se aby mi napln v onom pulicim bode nevytekla. Take by me zajimalo, zda se testo nepripali a clovek nestravi dalsich 30minut cistenim sendvicovace...

Anonym

ja myslím, že to mazať netreba- lístkové cesto je samo osebe dosť mastné a toastery majú väčšinou nelepivý povrch, takže sa netreba báť, že by sa to prilepilo. maslo zrejme dodá cestu zlatú farbu a lesk.

Anonym

A musí se to potírat tím máslem? Našla jsem totiž podobný recept a tam se to peče přímo bez pomazání máslem...

Anonym

No co dnes clovek nevymysli! Je to fantazia a ko2ko rozlicnych plniek sa da vymysliet! Kedze milujeme listkove cesto, toto bude urcite velmi vyuzivany recept... ;)

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč