Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2956 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 268 g
Tuky 155 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pro děti hlavní jídlo z říše snů, pro dospělé pohádkový dezert. Kombinace čokolády a malin je zkrátka k zbláznění skvělá!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
žloutek 2 ks
bílek 1 ks
olej 1.5 PL
sůl
čokoláda 200 g
Na malinovou omáčku
maliny 200 g
čerstvých/mražených
moučkový cukr
na poprášení
1.  Mouku, žloutky, bílek, olej, sůl a pět lžic vody vypracujte v robotu na hladké těsto. (Při ručním zpracování byste ho měli aspoň deset minut hníst.) Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2.  Těsto vyválejte na velmi tenký plát a nakrájejte na čtverečky zhruba o velikosti 8 × 8 cm. Do středu položte kousek čokolády a pevně zabalte do tvaru taštičky. Vhazujte je do vroucí vody a vařte deset až dvanáct minut.

3.  Mezitím připravte malinovou omáčku: maliny vložte do kastrůlku, ­zalijte trochou vody a prohřejte. Podle chuti oslaďte.

4.  Uvařené taštičky rozdělte na talíře, zalijte horkými malinami a poprašte moučkovým cukrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit