Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (6x)
29. 6. 2023
Třešňový závin s vanilkovou omáčkou
Image Professionals
Třešňový závin s vanilkovou omáčkou
Image Professionals


Snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Křupavé těsto, hedvábná vanilková omáčka a šťavnaté třešně... Tento moučník budete chtít péct celé léto. O prázdninách není nad rychlé a snadné dezerty, které nám na chalupě nezaberou příliš času. Proto jsme v případě tohoto třešňového závinu sáhli po kupovaném listovém těstě – v obchodech už totiž dávno najdete kvalitní, opravdu máslové. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Na náplň

Na vanilkovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 517.83 kcal
  • Bílkoviny 15.42 g
  • Sacharidy 24.83 g
  • Tuky 38.83 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/7

Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska.  Apetit, napsáno s chutí. 

Související články

Bryndáček

Tak trochu jiné grilování: Jak připravit bryndáček nebo veverku, proč dát šanci syrečkům a jak chutná snídaně na grilu?

Grilovací sezona je v plném proudu a před vámi už se schovává i jogurt, protože tuší, že by mohl za chvíli přijít jeho čas a bude nekompromisně hozen na gril? Chápeme, taky máme pocit, že grilování je téměř univerzální metoda přípravy a neexistuje surovina či příležitost, kdy by se nehodilo. Ale než se pustíte do rýže a okurek, máme pro vás jiné neobvyklé kousky. Zkuste netradiční steakové partie, syrečky nebo ugrilujte sladkou snídani.