Křupavé těsto, hedvábná vanilková omáčka a šťavnaté třešně... Tento moučník budete chtít péct celé léto. O prázdninách není nad rychlé a snadné dezerty, které nám na chalupě nezaberou příliš času. Proto jsme v případě tohoto třešňového závinu sáhli po kupovaném listovém těstě – v obchodech už totiž dávno najdete kvalitní, opravdu máslové.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na náplň
Na vanilkovou omáčku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 517.83 kcal
- Bílkoviny 15.42 g
- Sacharidy 24.83 g
- Tuky 38.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/7
Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska. Apetit, napsáno s chutí.