Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá bublanina s třešněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 553 g
Tuky 106 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jó, třešně zrály, sladký třešně zrály... Tenhle nesmrtelný šedesátkový hit si můžete zpívat třeba při jejich trhání do košíku, jde to pak jedna radost. A kam s nimi potom jinam než do bublaniny! Tahle je rychlá, jednoduchá, a tak dobrá, že zítra ji budete muset upéct znovu.

Suroviny

máslo 80 g
moučkový cukr 150 g
+ na poprášení
vanilkový cukr 1 bal
vejce 3 ks
kefír 200 ml
mouka pšeničná polohrubá 150 g
mouka pšeničná hladká 150 g
+ další na případné obalení třešní
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
třešně 500 g
mohou být i mražené nebo dobrý kompot, na škodu není doplnit třešně višněmi

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Rozehřejte máslo a v míse ho ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte prosátou obojí mouku s kypřicím práškem a všechny suroviny řádně promíchejte.

2

Pekáček o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto, uhlaďte je a rovnoměrně poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou hodně šťavnaté a těžké, propadaly by se na dno, proto je nejprve obalte v mouce.)

3

Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na řezy a případně poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit