0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá bublanina s třešněmi

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 553 g
Tuky 106 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jó, třešně zrály, sladký třešně zrály... Tenhle nesmrtelný šedesátkový hit si můžete zpívat třeba při jejich trhání do košíku, jde to pak jedna radost. A kam s nimi potom jinam než do bublaniny! Tahle je rychlá, jednoduchá, a tak dobrá, že zítra ji budete muset upéct znovu.

Suroviny

máslo 80 g
moučkový cukr 150 g
+ na poprášení
vanilkový cukr 1 bal
vejce 3 ks
kefír 200 ml
mouka pšeničná polohrubá 150 g
mouka pšeničná hladká 150 g
+ další na případné obalení třešní
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
třešně 500 g
mohou být i mražené nebo dobrý kompot, na škodu není doplnit třešně višněmi

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Rozehřejte máslo a v míse ho ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte prosátou obojí mouku s kypřicím práškem a všechny suroviny řádně promíchejte.

2

Pekáček o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto, uhlaďte je a rovnoměrně poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou hodně šťavnaté a těžké, propadaly by se na dno, proto je nejprve obalte v mouce.)

3

Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na řezy a případně poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit