Jó, třešně zrály, sladký třešně zrály... Tenhle nesmrtelný šedesátkový hit si můžete zpívat třeba při jejich trhání do košíku, jde to pak jedna radost. A kam s nimi potom jinam než do bublaniny! Tahle je rychlá, jednoduchá, a tak dobrá, že zítra ji budete muset upéct znovu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Rozehřejte máslo a v míse ho ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte prosátou obojí mouku s kypřicím práškem a všechny suroviny řádně promíchejte.
Pekáček o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto, uhlaďte je a rovnoměrně poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou hodně šťavnaté a těžké, propadaly by se na dno, proto je nejprve obalte v mouce.)
Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na řezy a případně poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)