0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trhací chléb s bylinkovým máslem

Trhací chléb s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trhací chléb s bylinkovým máslem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4004 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 335 g
Tuky 221 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chleba předurčený ke sdílení udělá dojem na rodiny i hosty na večírku. Je jen na vás, při jaké příležitosti tohle eso vytáhnete z rukávu...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
+ na posypání
droždí sušené 7 g
nebo 2 lžičky
sůl 1,5 ČL
olivový olej 2 PL
Na bylinkové máslo
máslo 150 g
změklé
strouhaný
česnek 5 stroužků
nasekaných nahrubo
petrželka ½ svazku
hladkolistá, lístky otrhané
bazalka 1 hrst
oregano 2 ČL
sušené
sůl

Postup

1

Mouku promíchejte v míse s droždím. Přidejte sůl, olivový olej a 300 ml vlažné vody a vypracujte hladké elastické těsto. Ručně vám to zabere 10–15 minut, v robotu to zvládnete za 5. Těsto nechte v míse, zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte vykynout, mělo by zdvojnásobit objem.

2

Mozzarellu slijte, natrhejte nadrobno
a nechte v sítku vykapat, než těsto vykyne. Poté ji dejte do mixéru, přidejte zbylé suroviny na bylinkové máslo, osolte podle chuti a promixujte do hladké pasty.

3

Formu na chlebíček či toustový chléb vyložte dlouhým pruhem pečicího papíru tak, aby pokryl dno a protilehlé stěny formy.

4

Polovinu těsta vyválejte do co největšího čtverce, o hraně zhruba trojnásobku šířky formy. Těsto poté nakrájejte na 9 čtverců. Dejte si stranou pár lžic bylinkového másla, zbylé rozdělte na pomyslné poloviny. Polovinou postupně potřete všechny čtverce těsta a naskládejte je na sebe do komínku. Zopakujte se zbylým těstem a máslem. Komínky poté přesuňte do formy, pláty těsta tak budou ‚na stojáka‘.

5

Těsto ve formě volně zakryjte potravinářskou fólií a nechte ještě 20–30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180°C.

6

Nakynutý trhací chléb dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Vyjměte ho z trouby, potřete zbylým bylinkovým máslem a nechte jej vsáknout do chleba. Ten nechte zhruba 30 minut zchladnout a poté jej pomocí papíru vyjměte na mřížku nebo prkýnko a podávejte, nejlépe ještě teplý.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč