Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 319 g
Tuky 170 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trifle je ozdobou každého slavnostně prostřeného stolu. Servírujte ho s velkou lžící nebo mělkou naběračkou a malými mističkami – každý z vašich hostů si nabere tolik, kolik sní.

NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mražené lesní ovoce 500 g
třešňovice 6 PL
lze nahradit griotkou nebo brandy
cukrářské
nebo olej, na potření pečícího papíru

Postup

1

Promíchejte povolené mražené ovoce s alkoholem a případně oslaďte. Piškoty nalámejte tak, aby se dobře vešly na dno mísy. Narovnejte je do ní a zakryjte ovocem. Pořádně prošlehejte mascarpone, přimíchejte k němu citronový krém či ochucený pudink. Směs naneste na ovoce, zakryjte fólií a nechte v chladu.

    2

    Mezitím si připravte karamelové střepy. Cukr vsypte do velké pánve (nejlépe s bílým nebo stříbrným dnem, abyste dobře mohli sledovat barvu karamelu). Postavte ji na nízký plamen a zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem a nechte zchladnout a ztuhnout.

      3

      Před podáváním ušlehejte šlehačku, naneste ji na citronové mascarpone a trifle ozdobte rozlámaným karamelem.

      Něco navíc:

      • Citronový krém koupíte pod názvem Lemon Curd v Marks & Spencer; pokud ho neseženete, promíchejte kupovaný vanilkový pudink s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
      • Karamelové střepy si můžete připravit dopředu, jen vám nesmějí navlhnout – změkly by. Skladujte je proto ve vzduchotěsné nádobě.

      Související články

      Tento recept naleznete také v kolekcích:

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2009/12

      Apetit magazín

      KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
      • Soutěže

      KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

      Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

      Obchod Apetit

      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč