Trifle je ozdobou každého slavnostně prostřeného stolu. Servírujte ho s velkou lžící nebo mělkou naběračkou a malými mističkami – každý z vašich hostů si nabere tolik, kolik sní.
NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD?
Suroviny
Postup
Promíchejte povolené mražené ovoce s alkoholem a případně oslaďte. Piškoty nalámejte tak, aby se dobře vešly na dno mísy. Narovnejte je do ní a zakryjte ovocem. Pořádně prošlehejte mascarpone, přimíchejte k němu citronový krém či ochucený pudink. Směs naneste na ovoce, zakryjte fólií a nechte v chladu.
Mezitím si připravte karamelové střepy. Cukr vsypte do velké pánve (nejlépe s bílým nebo stříbrným dnem, abyste dobře mohli sledovat barvu karamelu). Postavte ji na nízký plamen a zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem a nechte zchladnout a ztuhnout.
Před podáváním ušlehejte šlehačku, naneste ji na citronové mascarpone a trifle ozdobte rozlámaným karamelem.
Něco navíc:
- Citronový krém koupíte pod názvem Lemon Curd v Marks & Spencer; pokud ho neseženete, promíchejte kupovaný vanilkový pudink s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
- Karamelové střepy si můžete připravit dopředu, jen vám nesmějí navlhnout – změkly by. Skladujte je proto ve vzduchotěsné nádobě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestrovské menu(6 receptů )
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů )