Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 319 g
Tuky 170 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trifle je ozdobou každého slavnostně prostřeného stolu. Servírujte ho s velkou lžící nebo mělkou naběračkou a malými mističkami – každý z vašich hostů si nabere tolik, kolik sní.

NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mražené lesní ovoce 500 g
třešňovice 6 PL
lze nahradit griotkou nebo brandy
cukrářské
nebo olej, na potření pečícího papíru

Postup

1

Promíchejte povolené mražené ovoce s alkoholem a případně oslaďte. Piškoty nalámejte tak, aby se dobře vešly na dno mísy. Narovnejte je do ní a zakryjte ovocem. Pořádně prošlehejte mascarpone, přimíchejte k němu citronový krém či ochucený pudink. Směs naneste na ovoce, zakryjte fólií a nechte v chladu.

    2

    Mezitím si připravte karamelové střepy. Cukr vsypte do velké pánve (nejlépe s bílým nebo stříbrným dnem, abyste dobře mohli sledovat barvu karamelu). Postavte ji na nízký plamen a zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem a nechte zchladnout a ztuhnout.

      3

      Před podáváním ušlehejte šlehačku, naneste ji na citronové mascarpone a trifle ozdobte rozlámaným karamelem.

      Něco navíc:

      • Citronový krém koupíte pod názvem Lemon Curd v Marks & Spencer; pokud ho neseženete, promíchejte kupovaný vanilkový pudink s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
      • Karamelové střepy si můžete připravit dopředu, jen vám nesmějí navlhnout – změkly by. Skladujte je proto ve vzduchotěsné nádobě.

      Související články

      Tento recept naleznete také v kolekcích:

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2009/12

      Apetit magazín

      AD
      Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
      • Zajímavosti

      Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

      Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...