0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 347 g
Tuky 296 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody s portským, se smetanovým krémem z bílé čokolády, křupavé pusinky a kysaná smetana se šlehačkou jsou návyková záležitost. Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami můžete podle chuti doplnit nesolenými pistáciemi či ořechy.

 

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé
sherry 125 ml
lze nahradit portským vínem či marsalou
smetana ke šlehání 250 ml
33%
zakysaná smetana 125 ml
smetana ke šlehání 225 ml
40%
bílá čokoláda 300 g
vanilkový extrakt 0.25 ČL
sněhové pusinky 200 g

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky (nebo přepulte) a promíchejte se sladkým vínem. Smetanu ke šlehání 33% vyšlehejte a promíchejte se zakysanou smetanou.

2

Smetanu (40%) zahřejte a postavte ve skleněné míse na hrnec s vařící vodou. Přidejte nalámanou čokoládu (případně pár kapek vanilkové esence) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

3

Pak stáhněte z hrnce a pořádně prošlehejte do vychladnutí.

4

Do poháru na trifle dejte vrstvu jahod, pokryjte trochou čokoládového krému, posypte lehce nalámanými pusinkami a pokryjte trochou vyšlehané smetany smíchané se zakysankou a pokračujte ve vrstvení. Nakonec dejte zbytek pusinek a kopec vyšlehané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit