0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 347 g
Tuky 296 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody s portským, se smetanovým krémem z bílé čokolády, křupavé pusinky a kysaná smetana se šlehačkou jsou návyková záležitost. Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami můžete podle chuti doplnit nesolenými pistáciemi či ořechy.

 

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé
sherry 125 ml
lze nahradit portským vínem či marsalou
bílá čokoláda 300 g
vanilkový extrakt ¼ ČL
sněhové pusinky 200 g

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky (nebo přepulte) a promíchejte se sladkým vínem. Smetanu ke šlehání 33% vyšlehejte a promíchejte se zakysanou smetanou.

2

Smetanu (40%) zahřejte a postavte ve skleněné míse na hrnec s vařící vodou. Přidejte nalámanou čokoládu (případně pár kapek vanilkové esence) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

3

Pak stáhněte z hrnce a pořádně prošlehejte do vychladnutí.

4

Do poháru na trifle dejte vrstvu jahod, pokryjte trochou čokoládového krému, posypte lehce nalámanými pusinkami a pokryjte trochou vyšlehané smetany smíchané se zakysankou a pokračujte ve vrstvení. Nakonec dejte zbytek pusinek a kopec vyšlehané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč