Jahody s portským, se smetanovým krémem z bílé čokolády, křupavé pusinky a kysaná smetana se šlehačkou jsou návyková záležitost. Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami můžete podle chuti doplnit nesolenými pistáciemi či ořechy.
Suroviny
Postup
Jahody nakrájejte na plátky (nebo přepulte) a promíchejte se sladkým vínem. Smetanu ke šlehání 33% vyšlehejte a promíchejte se zakysanou smetanou.
Smetanu (40%) zahřejte a postavte ve skleněné míse na hrnec s vařící vodou. Přidejte nalámanou čokoládu (případně pár kapek vanilkové esence) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Pak stáhněte z hrnce a pořádně prošlehejte do vychladnutí.
Do poháru na trifle dejte vrstvu jahod, pokryjte trochou čokoládového krému, posypte lehce nalámanými pusinkami a pokryjte trochou vyšlehané smetany smíchané se zakysankou a pokračujte ve vrstvení. Nakonec dejte zbytek pusinek a kopec vyšlehané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Troubu nepotřebujete, tyto jahodové delikatesy totiž zvládnete bez pečení(15 receptů )
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(24 receptů )