Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami
Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4245 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 347 g
Tuky 296 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody s portským, se smetanovým krémem z bílé čokolády, křupavé pusinky a kysaná smetana se šlehačkou jsou návyková záležitost. Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami můžete podle chuti doplnit nesolenými pistáciemi či ořechy.

 

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé
sherry 125 ml
lze nahradit portským vínem či marsalou
vanilkový extrakt ¼ ČL
sněhové pusinky 200 g

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky (nebo přepulte) a promíchejte se sladkým vínem. Smetanu ke šlehání 33% vyšlehejte a promíchejte se zakysanou smetanou.

2

Smetanu (40%) zahřejte a postavte ve skleněné míse na hrnec s vařící vodou. Přidejte nalámanou čokoládu (případně pár kapek vanilkové esence) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

3

Pak stáhněte z hrnce a pořádně prošlehejte do vychladnutí.

4

Do poháru na trifle dejte vrstvu jahod, pokryjte trochou čokoládového krému, posypte lehce nalámanými pusinkami a pokryjte trochou vyšlehané smetany smíchané se zakysankou a pokračujte ve vrstvení. Nakonec dejte zbytek pusinek a kopec vyšlehané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...