Vyměňte obvyklou kávu za piškot namočený v mangové a limetkové šťávě a dodejte tiramisu exotický šmrnc. Díky přidání bílého rumu je dezert ještě dekadentnější.
Suroviny
Postup
Mascarpone, smetanu, kokosový krém, moučkový cukr a rum šlehejte elektrickým šlehačem tak dlouho, až zůstane po vypnutí a zvednutí metel šlehače v krému zřetelná stopa. Na konec vmíchejte jemně nastrouhanou limetovou kůru.
Připravte namáčecí tekutinu smícháním mangového džusu, limetové šťávy a rumu a vlijte ji do mělčí mísy, do které se vám budou dobře namáčet piškoty.
Připravte si středně velkou hranatou mísu (asi 30 x 20 cm). Postupně namáčejte polovinu piškotů do tekutiny a vyskládejte je v jedné vrstvě na dno mísy. Poté je ještě pokapejte 3-4 lžícemi tekutiny. Navrch rozetřete polovinu krému z mascarpone a poklaďte vrstvou nakrájeného manga (použijte asi polovinu). Postup opakujte se zbývajícími piškoty, krémem mascarpone a plátky manga. Uložte do lednice alespoň na 5 hodin, nejlépe však přes noc.
Těsně před podáváním posypte „tiramisu“ kokosovými plátky a kudrlinkami limetové kůry.
Recept a fotografie převzaty z BBC Good Food.