Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tropické tiramisu
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 45 minut Velmi snadné Pro 10–12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3375 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 165 g
Tuky 261 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte obvyklou kávu za piškot namočený v mangové a limetkové šťávě a dodejte tiramisu exotický šmrnc. Díky přidání bílého rumu je dezert ještě dekadentnější.

Suroviny

kokosový krém 160 ml
kokosový
najemno nastrouhaná ze 4 limet + další kůra navíc nakrájená na jemné kudrlinky pomocí julienne škrabky nebo zesteru, k podávání
mango 2 ks
zralé, oloupané a nakrájené na plátky
kokos plátky 50 g
lehce opražený
Na namáčení
mangový
limetová šťáva
ze 2 limet
kokosový

Postup

1

Mascarpone, smetanu, kokosový krém, moučkový cukr a rum šlehejte elektrickým šlehačem tak dlouho, až zůstane po vypnutí a zvednutí metel šlehače v krému zřetelná stopa. Na konec vmíchejte jemně nastrouhanou limetovou kůru.

2

Připravte namáčecí tekutinu smícháním mangového džusu, limetové šťávy a rumu a vlijte ji do mělčí mísy, do které se vám budou dobře namáčet piškoty.

3

Připravte si středně velkou hranatou mísu (asi 30 x 20 cm). Postupně namáčejte polovinu piškotů do tekutiny a vyskládejte je v jedné vrstvě na dno mísy. Poté je ještě pokapejte 3-4 lžícemi tekutiny. Navrch rozetřete polovinu krému z mascarpone a poklaďte vrstvou nakrájeného manga (použijte asi polovinu). Postup opakujte se zbývajícími piškoty, krémem mascarpone a plátky manga. Uložte do lednice alespoň na 5 hodin, nejlépe však přes noc.

4

Těsně před podáváním posypte „tiramisu“ kokosovými plátky a kudrlinkami limetové kůry.

Recept a fotografie převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín