Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzenky v kyselém nálevu

Představujeme vám vítěze našeho soukromého konkurzu na chuťovku roku. Zkuste lahůdku s výstředním jménem podle receptů Jaroslava Součka – sklidíte ovace!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1l sklenice
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení nejméně 3 dny
P

Ingredience

    • 1 feferonka, nakrájená na kolečka
    • 2 lžíce kysaného zelí
    • 1 menší červená paprika, pokrájená
    • 3 cibule, nakrájené na kolečka
    • sůl a pepř
    • 500 g špekáčků či silných párků, oloupaných a nakrájených

    Na nálev

    • 150 ml octa
    • koření (3 bobkové listy, 30 kuliček pepře – část můžete rozdrtit, 5 kuliček nového koření)
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce cukru
    • 1 lžíce oleje
    • 1 lžička dijonské nebo 1 lžíce plnotučné hořčice

Příprava jídla

1.  Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přiveďte je k varu a necelou minutu vařte. V míse smíchejte feferonku, zelí, papriku a cibuli; osolte a opepřete.

2.  Do sklenice střídavě vrstvěte zeleninovou směs a uzeninu. Zalijte nálevem, zavíčkujte a nechte několik dní rozležet.

Nemůžete se dočkat? 
Směs se rychleji rozleží, když nakrájíte uzeninu na kolečka. Pokud ji přelijete ještě teplým nálevem, můžete utopence jíst už za pouhé tři dny!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Párečky v chilli omáčce

Přidat komentář