Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 1l sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3149 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 317 g
Tuky 158 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představujeme vám vítěze našeho soukromého konkurzu na chuťovku roku. Zkuste lahůdku s výstředním jménem podle receptů Jaroslava Součka – sklidíte ovace!

Související recepty

Suroviny

Na uzenky
na kolečka
zelí kysané 2 PL
menší, pokrájená
na kolečka
sůl
pepř
oloupané, nakrájené
Na nálev
ocet 150 ml
pepř 30 kuliček
nové koření 5 kuliček
sůl 1 ČL
cukr 2 PL
olej 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
lze nahradit plnotučnou

Postup

1

Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přiveďte je k varu a necelou minutu vařte. V míse smíchejte feferonku, zelí, papriku a cibuli; osolte a opepřete.

2

Do sklenice střídavě vrstvěte zeleninovou směs a uzeninu. Zalijte nálevem, zavíčkujte a nechte několik dní rozležet.

Nemůžete se dočkat?
Směs se rychleji rozleží, když nakrájíte uzeninu na kolečka. Pokud ji přelijete ještě teplým nálevem, můžete utopence jíst už za pouhé tři dny!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...