Představujeme vám vítěze našeho soukromého konkurzu na chuťovku roku. Zkuste lahůdku s výstředním jménem podle receptů Jaroslava Součka – sklidíte ovace!
Suroviny
Na uzenky
feferonky
1
ks
na kolečka
zelí kysané
2
PL
paprika červená
1
ks
menší, pokrájená
cibule
3
ks
na kolečka
sůl
pepř
špekáčky
500
g
oloupané, nakrájené
Na nálev
ocet
150
ml
bobkový list
3
ks
pepř
30
kuliček
nové koření
5
kuliček
sůl
1
ČL
cukr
2
PL
olej
1
PL
hořčice dijonská
1
ČL
lze nahradit plnotučnou
Postup
1
Všechny suroviny na nálev dejte do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přiveďte je k varu a necelou minutu vařte. V míse smíchejte feferonku, zelí, papriku a cibuli; osolte a opepřete.
2
Do sklenice střídavě vrstvěte zeleninovou směs a uzeninu. Zalijte nálevem, zavíčkujte a nechte několik dní rozležet.
Nemůžete se dočkat?
Směs se rychleji rozleží, když nakrájíte uzeninu na kolečka. Pokud ji přelijete ještě teplým nálevem, můžete utopence jíst už za pouhé tři dny!