Burger, který pohodlně uděláte i pro celou partu hladových strávníků. Vejce totiž jednoduše upečete. Kromě hrášku je možné do nich nasypat i špenát či jinou zeleninu. Milovníci masa si mezi vejce mohou dát vypraženou slaninu nebo opečený plátek šunky.
Suroviny
Postup
Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu, osolte a opepřete.
Zapékací hranatou mísu vyložte pečicím papírem, vlijte vejce a posypte hráškem. Dejte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte zhruba 20 minut.
Housky prořízněte a opečte na másle. Hotová vejce rozkrájejte na 8 dílů – na spodní díly housky dejte sýr, na ně osminku vajec, plátky okurek, hráš- kové výhonky, osminku vajec, sýr, okurku, výhonky a nakonec přiklopte vrchní polovinou housky.