Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velký vajíčkový sendvič
Velký vajíčkový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velký vajíčkový sendvič

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3135 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 141 g
Tuky 225 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková náplň burgerové housce nesmírně sluší. Nedáte-li ovšem bez masa ani ránu, doplňte tuhle dekadentní obdobu smaženky ještě křupavou slaninou. V každém případě si ale nezapomeňte k jejímu vychutnávání nachystat ubrousky. A připravte se na absolutní blaho.

Suroviny

máslo 2 ČL
nebo ghí
vejce 8 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr 120 g
ementálu, čedar, máslový – v plátcích
nebo sezamové, rozpůlené a podle chuti i nasucho opečené
rukola 4 hrsti
na kolečka
rajčata cherry 1 hrst
nakrájená na kolečka
na velmi tenká kolečka
Na omáčku
majonéza 120 ml
kečup 30 ml
nakrájené nadrobno
koření ½ ČL
cajunská kořenicí směs (prodávají dobrá kořenářství) – lze i namíchat podle návodu v Něco navíc
worcesterská omáčka
pár kapek

Postup

1

Smíchejte přísady na omáčku a dolaďte podle chuti. Odložte v zakryté nádobě do chladu.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na mírnějším ohni a jemně na něm míchejte vejce. Až začnou tuhnout, obracečkou je rozdělte na 4 díly a vytvarujte na ,placky‘ o ploše rozříznutých bulek. Až budou vejce hotová podle vašich představ, osolte je a opepřete a na každou porci dejte 1/4 plátků sýra a nechte ho natavit (lépe to jde pod pokličkou). Pak odstavte.

3

Na každý spodek bulky rozetřete vrchovatou lžíci omáčky, na ni položte hrst rukoly, vaječnou placku se sýrem, přidejte kolečka okurky, rajčátek a červené cibule. Vršky bulek můžete potřít trochou další omáčky. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na cajunské koření smíchejte: 3 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli a po 1 lžičce sušeného tymiánu, sušeného oregana, cibulového prášku, česnekového prášku, mletého černého pepře a kajenského pepře nebo mletého chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín