0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velký vajíčkový sendvič

Velký vajíčkový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velký vajíčkový sendvič

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3135 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 141 g
Tuky 225 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková náplň burgerové housce nesmírně sluší. Nedáte-li ovšem bez masa ani ránu, doplňte tuhle dekadentní obdobu smaženky ještě křupavou slaninou. V každém případě si ale nezapomeňte k jejímu vychutnávání nachystat ubrousky. A připravte se na absolutní blaho.

Suroviny

máslo 2 ČL
nebo ghí
vejce 8 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr 120 g
ementálu, čedar, máslový – v plátcích
hamburgerová bulka 4 ks
nebo sezamové, rozpůlené a podle chuti i nasucho opečené
rukola 4 hrsti
okurky nakládané 4 ks
na kolečka
rajčata cherry 1 hrst
nakrájená na kolečka
cibule červená 1 ks
na velmi tenká kolečka
Na omáčku
majonéza 120 ml
kečup 30 ml
okurky nakládané 1 PL
nakrájené nadrobno
citronová šťáva 1 PL
koření ½ ČL
cajunská kořenicí směs (prodávají dobrá kořenářství) – lze i namíchat podle návodu v Něco navíc
worchestrová omáčka
pár kapek

Postup

1

Smíchejte přísady na omáčku a dolaďte podle chuti. Odložte v zakryté nádobě do chladu.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na mírnějším ohni a jemně na něm míchejte vejce. Až začnou tuhnout, obracečkou je rozdělte na 4 díly a vytvarujte na ,placky‘ o ploše rozříznutých bulek. Až budou vejce hotová podle vašich představ, osolte je a opepřete a na každou porci dejte 1/4 plátků sýra a nechte ho natavit (lépe to jde pod pokličkou). Pak odstavte.

3

Na každý spodek bulky rozetřete vrchovatou lžíci omáčky, na ni položte hrst rukoly, vaječnou placku se sýrem, přidejte kolečka okurky, rajčátek a červené cibule. Vršky bulek můžete potřít trochou další omáčky. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na cajunské koření smíchejte: 3 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli a po 1 lžičce sušeného tymiánu, sušeného oregana, cibulového prášku, česnekového prášku, mletého černého pepře a kajenského pepře nebo mletého chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč