Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hříšně dobrý bagel
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 25 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 154 g
Tuky 146 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bagel se nadarmo nejmenuje ‚hříšně dobrý‘, je v něm totiž pohromadě spousta dobrých věcí – nás uchvátila fíková zavařenina. A bagel si můžete upéct sami...

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
velká, na tenká kolečka
sůl
slanina 4 plátky
snídaňová
bagel 2 ks
podélně rozpůlené
vyzrálý, strouhaný
fíkový džem 4 PL
rukola 2 hrsti
jablko ½ ks
na plátky
hruška ½ ks
na plátky
vejce 2 ks
volská oka

Postup

1

Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita, asi 8 minut.

2

Štědře osolte a ztlumte oheň na mírný, za občasného míchání dále opékejte, aby cibule získala zlatohnědou barvu a zkaramelizovala, může to trvat až 45 minut.

3

Rozehřejte gril v troubě či jiný gril. Slaninu položte na plech a opečte ji pod grilem. Pak slaninu vyjměte a odložte, plech opatrně, ale důkladně otřete od tuku.

4

Bagely položte řezem nahoru na plech, dejte pod gril a opečte dozlatova, stačí zhruba minuta.

5

Pak vyjměte plech a na rozpečené plochy bagelů opatrně nasypte sýr. Vraťte pod gril a sýr rozpečte, asi 1–2 minuty.

6

Pak na sýr opatrně natřete zavařeninu (vždy 1 lžíci na půlku bagelu).

7

Poté položte pouze na spodky bagelů opečenou slaninu, přidejte rukolu, jablko, hrušku, karamelizovanou cibuli a nakonec volské oko. Přiklopte vršky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín