Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hříšně dobrý bagel

Tenhle bagel se nadarmo nejmenuje ‚hříšně dobrý‘, je v něm totiž pohromadě spousta dobrých věcí – nás uchvátila fíková zavařenina.

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Opékání 1:00
Sendvič

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • sůl
    • 4 plátky dobré snídaňové slaniny
    • 2 dobré čerstvé velké bagely, podélně rozpůlené
    • 4 lžíce strouhaného vyzrálého čedaru
    • 4 lžíce fíkové zavařeniny
    • 2 hrsti rukoly
    • 1/2 zralého jablka (nebo 1 malé jablíčko), zbavená jádřince a nakrájená na plátky
    • 1/2 zralé hrušky (například Boscovy lahvice), zbavená jádřince a nakrájená na plátky
    • 2 sázená vejce (volská oka)

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita, asi 8 minut. Štědře osolte a ztlumte oheň na mírný, za občasného míchání dále opékejte, aby cibule získala zlatohnědou barvu a zkaramelizovala, může to trvat až 45 minut.

2 Rozehřejte gril v troubě či jiný gril. Slaninu položte na plech a opečte ji pod grilem. Pak slaninu vyjměte a odložte, plech opatrně, ale důkladně otřete od tuku.

3 Bagely položte řezem nahoru na plech, dejte pod gril a opečte dozlatova, stačí zhruba minuta.

4 Pak vyjměte plech a na rozpečené plochy bagelů opatrně nasypte sýr. Vraťte pod gril a sýr rozpečte, asi 1–2 minuty. Pak na sýr opatrně natřete zavařeninu (vždy 1 lžíci na půlku bagelu). Poté položte pouze na spodky bagelů opečenou slaninu, přidejte rukolu, jablko, hrušku, karamelizovanou cibuli a nakonec volské oko. Přiklopte vršky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář