Hříšně dobrý bagel

Hříšně dobrý bagel

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1266 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 122 g
Tuky 64 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle bagel se nadarmo nejmenuje ‚hříšně dobrý‘, je v něm totiž pohromadě spousta dobrých věcí – nás uchvátila fíková zavařenina.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
velká, na tenká kolečka
sůl
4 plátek
snídaňová slanina dobrá
bagel 2 ks
čerstvé, dobré, velké, podélně rozpůlené
čedar 4 PL
vyzrálý, strouhaný
4 PL
fíková zavařenina
rukola 2 hrst
jablka 0.5 ks
nebo 1 malé, zralé, bez jadřince, na plátky
hrušky 0.5 ks
zralá ( např. Boscovy lahvice), bez jadřince, na plátky
2 ks
sázená vejce (volská oka)

1 Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita, asi 8 minut. Štědře osolte a ztlumte oheň na mírný, za občasného míchání dále opékejte, aby cibule získala zlatohnědou barvu a zkaramelizovala, může to trvat až 45 minut.

2 Rozehřejte gril v troubě či jiný gril. Slaninu položte na plech a opečte ji pod grilem. Pak slaninu vyjměte a odložte, plech opatrně, ale důkladně otřete od tuku.

3 Bagely položte řezem nahoru na plech, dejte pod gril a opečte dozlatova, stačí zhruba minuta.

4 Pak vyjměte plech a na rozpečené plochy bagelů opatrně nasypte sýr. Vraťte pod gril a sýr rozpečte, asi 1–2 minuty. Pak na sýr opatrně natřete zavařeninu (vždy 1 lžíci na půlku bagelu). Poté položte pouze na spodky bagelů opečenou slaninu, přidejte rukolu, jablko, hrušku, karamelizovanou cibuli a nakonec volské oko. Přiklopte vršky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit