Tenhle bagel se nadarmo nejmenuje ‚hříšně dobrý‘, je v něm totiž pohromadě spousta dobrých věcí – nás uchvátila fíková zavařenina. A bagel si můžete upéct sami...
Postup
Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita, asi 8 minut.
Štědře osolte a ztlumte oheň na mírný, za občasného míchání dále opékejte, aby cibule získala zlatohnědou barvu a zkaramelizovala, může to trvat až 45 minut.
Rozehřejte gril v troubě či jiný gril. Slaninu položte na plech a opečte ji pod grilem. Pak slaninu vyjměte a odložte, plech opatrně, ale důkladně otřete od tuku.
Bagely položte řezem nahoru na plech, dejte pod gril a opečte dozlatova, stačí zhruba minuta.
Pak vyjměte plech a na rozpečené plochy bagelů opatrně nasypte sýr. Vraťte pod gril a sýr rozpečte, asi 1–2 minuty.
Pak na sýr opatrně natřete zavařeninu (vždy 1 lžíci na půlku bagelu).
Poté položte pouze na spodky bagelů opečenou slaninu, přidejte rukolu, jablko, hrušku, karamelizovanou cibuli a nakonec volské oko. Přiklopte vršky a podávejte.