Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječný likér bez alkoholu 

Vaječný likér bez alkoholu 

Hodnocení receptu
4.9/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Snadné Na cca 2 lahve

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 141 g
Tuky 280 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vaječný likér alias vaječňák je absolutní klasikou vánočních večírků a setkání. Ten klasický se neobejde bez rumu, ale je tu i řešení pro ty, kteří alkohol nemohou. Vaječný likér bez alkoholu si mohou dopřát i abstinenti, nastávající maminky nebo děti, které se chtějí zapojit do dospělácké zábavy. 

Postup

1

Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte dřeň.

2

Lusk i dřeň dejte do hrnce, zalijte smetanou a mlékem a zahřejte za občasného míchání až k bodu varu. 

3

Do žáruvzdorné misky dejte žloutky a cukr a dobře prošlehejte.

4

Do žloutkového základu za stálého míchání opatrně tenkým pramínkem vlévejte horké ochucené mléko se smetanou.

5

Směs vlijte zpět do rendlíku, přidejte muškátový oříšek, vraťte na sporák a na mírném ohni za stálého míchání stěrkou vařte, až směs začne houstnout. Pozor na sražení. Pokud se vám bude zdát, že se směs začíná srážet, ihned stáhněte z ohně a promixujte tyčovým mixérem. 

6

Vmíchejte rumovou tresť, přeceďte přes sítko a nechte vychladnout.

7

Pomocí trychtýře vlijte do lahví a uložte do lednice. Před podáváním vždy protřeste. Urychleně spotřebujte.

Autor: Simona

Apetit magazín