0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vajíčka slepovaná citronovým krémem

Vajíčka slepovaná citronovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vajíčka slepovaná citronovým krémem

3.6/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na cca 40 sušenek (podle velikosti)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 456 g
Tuky 185 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Sušenek vždy upeču víc, děti je ujídají ještě dřív, než začneme zdobit. A pak si také samozřejmě chtějí udělat svoje vlastní vajíčka,“ dělí se o své zkušenosti Eva Nováková ze SweetDots.

Suroviny

máslo 200 g
krupicový cukr 180 g
vanilkový cukr 20 g
či vyškrábnutá semínka z 1 vanilkového lusku
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 400 g
moučkový cukr
na poprášení
citronový krém lemon curd
citronový krém

Postup

1

Máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem na pomalé otáčky, jen dokud se nespojí. Nesmí se přešlehat, jinak by sušenky při pečení nedržely tvar.

2

Zašlehejte vejce, přisypte mouku a rukama vypracujte těsto. Rozdělte ho na 3 bochánky a každý zvlášť zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit do lednice, asi na hodinu, ideálně přes noc.

3

Troubu předehřejte na 180°C.

4

Vyndejte jeden bochánek a rozválejte ho na pomoučněném válu na tloušťku zhruba 0,5cm (pokud uděláte těsto tenčí, su- šenky budou tvrdé). Vykrajujte dvojice sušenek na slepování – v polovině vajíček vykrojte otvor pro žloutek.

5

Tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 7–9 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Stejně zpracujte zbylé dva bochánky těsta.

6

Z připravené dvojice sušenek vždy horní (tu s otvorem) štědře pocukrujte moučkovým cukrem, spodní potřete lemon curdem, slepte a nechte zaschnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...