0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vajíčka slepovaná citronovým krémem

Vajíčka slepovaná citronovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vajíčka slepovaná citronovým krémem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Na cca 40 sušenek (podle velikosti)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 456 g
Tuky 185 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Sušenek vždy upeču víc, děti je ujídají ještě dřív, než začneme zdobit. A pak si také samozřejmě chtějí udělat svoje vlastní vajíčka,“ dělí se o své zkušenosti Eva Nováková ze SweetDots.

Suroviny

máslo 200 g
krupicový cukr 180 g
vanilkový cukr 20 g
či vyškrábnutá semínka z 1 vanilkového lusku
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 400 g
moučkový cukr
na poprášení
lemon curd
citronový krém

Postup

1

Máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem na pomalé otáčky, jen dokud se nespojí. Nesmí se přešlehat, jinak by sušenky při pečení nedržely tvar.

2

Zašlehejte vejce, přisypte mouku a rukama vypracujte těsto. Rozdělte ho na 3 bochánky a každý zvlášť zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit do lednice, asi na hodinu, ideálně přes noc.

3

Troubu předehřejte na 180°C.

4

Vyndejte jeden bochánek a rozválejte ho na pomoučněném válu na tloušťku zhruba 0,5cm (pokud uděláte těsto tenčí, su- šenky budou tvrdé). Vykrajujte dvojice sušenek na slepování – v polovině vajíček vykrojte otvor pro žloutek.

5

Tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 7–9 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Stejně zpracujte zbylé dva bochánky těsta.

6

Z připravené dvojice sušenek vždy horní (tu s otvorem) štědře pocukrujte moučkovým cukrem, spodní potřete lemon curdem, slepte a nechte zaschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit