Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (33)
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3881 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 241 g
Tuky 279 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Správné rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na jazyku... Mňam! 

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 180 g
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 60 g
žloutek 2 ks
citron 0.5 ks
kůra z něj
vanilkový cukr
na obal
moučkový cukr
na obal

1 Z mouky, másla, mletých ořechů, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte na poloviny, aby se vám s ním lépe pracovalo. Z každé vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a tvarujte rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut dobleda.

3 Do misky nasypte oba cukry, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi opatrně obalujte.

NĚCO NAVÍC

Na 150g moučkového cukru počítejte jeden sáček vanilkového (nikoli vanilinového!) cukru. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit