Správné vanilkové rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na jazyku... A na talířek mezi vánoční cukroví tyto luxusní vanilkové rohlíčky jednoznačně patří.
Suroviny
Postup
Z mouky, másla, mletých ořechů, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto rozdělte na poloviny, aby se vám s ním lépe pracovalo. Z každé vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a tvarujte rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut dobleda.
Do misky nasypte oba cukry, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi opatrně obalujte.
NĚCO NAVÍC
Na 150 g moučkového cukru počítejte jeden sáček vanilkového (nikoli vanilinového!) cukru.