Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1244 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 45 g
Tuky 87 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.

Suroviny

zralá
česnek 3 stroužky
na plátky
olej 3 PL
ideálně olivový
sůl
pepř
vejce 4 ks
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou, najemno nasekanou

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.

2

Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.

3

Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.

4

Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

13.09.2014 20:54

Vyborna a rychla vecere, i pritel si pochutnal.

10.09.2008 20:16
Rozhodla jsem se pustit se do toho receptu, protože rajčata a vejce byly téměř jediné, co se dalo objevit v lednici - a výsledkem jsem byla mooooooc příjemně překvapená, vážně dobrota, doporučuji zkusit, tenhle recept se vážně nezdá....
04.09.2008 13:03
Moc dobré, vřele doporčuji - lze použít i jako zajímavou přílohu k masu.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...