0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1244 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 45 g
Tuky 87 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.

Suroviny

rajče 1 kg
zralá
česnek 3 stroužky
na plátky
olej 3 PL
ideálně olivový
sůl
pepř
vejce 4 ks
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou, najemno nasekanou

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.

2

Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.

3

Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.

4

Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Moc dobré, vřele doporčuji - lze použít i jako zajímavou přílohu k masu.

Anonym

Rozhodla jsem se pustit se do toho receptu, protože rajčata a vejce byly téměř jediné, co se dalo objevit v lednici - a výsledkem jsem byla mooooooc příjemně překvapená, vážně dobrota, doporučuji zkusit, tenhle recept se vážně nezdá....

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit