Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1244 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 45 g
Tuky 87 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.

Související recepty

Suroviny

rajčata 1 kg
zralá
česnek 3 stroužky
na plátky
olej 3 PL
ideálně olivový
sůl
pepř
vejce 4 ks
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou, najemno nasekanou

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.

2

Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.

3

Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.

4

Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Moc dobré, vřele doporčuji - lze použít i jako zajímavou přílohu k masu.

Anonym

Rozhodla jsem se pustit se do toho receptu, protože rajčata a vejce byly téměř jediné, co se dalo objevit v lednici - a výsledkem jsem byla mooooooc příjemně překvapená, vážně dobrota, doporučuji zkusit, tenhle recept se vážně nezdá....

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit