Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.
Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.
Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.
Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
Komentáře
Vyborna a rychla vecere, i pritel si pochutnal.