Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční granola
Velikonoční granola
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční granola

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Velmi snadné Na 3 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2505 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 492 g
Tuky 30 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taky si každý rok lámete hlavu, čím o Velikonocích obdarovat koledníky? Malovaná a čokoládová vejce jsou klasika, ale co kdybyste letos vyzkoušeli tuhle originální mrkvovou granolu ve vtipném balení? Úspěch zaručen! Voňavé pečené müsli à la mrkvový dort ovšem zachutná celé rodině. Stačí přidat mléko, jogurt či jiný mléčný výrobek a skvělá křupavá snídaně z ovesných vloček je na světě.

Suroviny

mrkev 2 ks
oloupaná
rýžové vločky 1,5 hrnku
čokoládové
skořice 1,5 ČL
mletá
voda 3 PL
kokosový olej 1 PL
rozinky 3 hrsti

Postup

1

Troubu předehřejte na 185 °C.

2

Mrkev nahrubo nastrouhejte do mísy, přidejte ovesné vločky, čokoládové rýžové vločky, okořeňte muškátovým oříškem a skořicí a promíchejte.

3

Přidejte javorový sirup, vodu a kokosový olej a promíchejte v kompaktní hmotu.

4

Směs přesypte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete.

5

Pečte 75–85 minut dozlatova. V průběhu pečení granolu několikrát promíchejte. Je nutné granolu opravdu vysušit, vlhkost by vedla k plesnivění.

6

Do zcela vychladlé granoly vmíchejte rozinky. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě nebo rozdělte do kónických celofánových sáčků, zavažte zelenou mašlí a „mrkvičky“ rozdělte mezi koledníky.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...