Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

Rychlé a velmi efektní jídlo, které se nemusíte bát servírovat jako romantickou večeři ani jako nedělní oběd. Zvlášť pokud vytáhnete sváteční porcelán...

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso Česká

Ingredience

    • 8 vepřových kotlet bez kosti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1-2 lžíce rostlinného oleje

    NA ŠPECLE

    • 300 g hrubé mouky
    • špetka soli
    • 100 g špenátového protlaku, rozmraženého
    • 3 vejce
    • 1 lžíce másla na promíchání

    NA PÓREK

    • 4 stroužky česneku, na plátky
    • 1 menší pórek, na kolečka nebo na nudličky
    • 1 lžíce másla
    • 3 lžíce suchého bílého vína
    • 200 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Kotlety osolte, opepřete, promněte se lžící oleje a opečte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Maso vyjměte, zabalte volně do alobalu a odložte stranou. Do uvolněné pánve přilijte podle potřeby další olej a orestujte na něm česnek. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, lžíci másla, podlijte vínem a zvolna duste, dokud pórek nezměkne. Když se víno odvaří, vlijte smetanu, promíchejte a dále duste. Nakonec vmíchejte šťávu, kterou pustilo maso do alobalu.

2 Mouku, špetku soli, špenátový protlak a vejce smíchejte v těsto a nechte je alespoň 5 minut odležet. Skrze sítko na špecle či halušky propasírujte hmotu do vroucí osolené vody a vařte 2–3 minuty. Uvařené špecle promíchejte v míse s máslem a podávejte ke kotletám a pórku.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám špecle zbudou, zamrazte je! Jako příloha nebo základ rychlé večeře se neztratí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květáková polévka

Srbské rizoto

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Jablkový jahelník

REKLAMA

Přidat komentář