Růžová jí sluší...
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
šalvěj
1
hrst
větší
česnek
2
stroužky
olivový olej
na marinování masa
panenka
2
ks
sůl
na dochucení
prosciutto
10
plátků
rebarbora
12
ks
stvolů
Postup
1
Většinu šalvěje rozdrťte s česnekem, promíchejte s olejem a směsí potřete panenky. Nechte asi hodinu marinovat.
2
Troubu předehřejte na 220 stupňů. Maso lehce osolte a omotejte plátky slaniny.
3
Stonky rebarbory vyložte dno pekáče a položte na ně maso. Polijte zbylou marinádou, posypte zbytkem šalvěje a zakápněte olejem.
4
Přikryjte navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčknete ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem. Pečte čtvrt hodiny pod papírem a stejnou dobu odkryté.
5
Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočívat. Nakrájejte na šikmé plátky a podávejte s opékanými nebo šťouchanými bramborami.
Naslano zastane navinulá reveň úlohu zelí – je ale o dost hezčí! Užijete ji i do pikantního čatní ke grilovaným masům.