Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová panenka na rebarboře

Vepřová panenka na rebarboře

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4132 kcal
Bílkoviny 477 g
Sacharidy 51 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Růžová jí sluší...

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

šalvěj 1 hrst
větší
česnek 2 stroužky
olivový olej
na marinování masa
sůl
na dochucení
prosciutto 10 plátků
stvolů

Postup

1

Většinu šalvěje rozdrťte s česnekem, promíchejte s olejem a směsí potřete panenky. Nechte asi hodinu marinovat.

2

Troubu předehřejte na 220 stupňů. Maso lehce osolte a omotejte plátky slaniny.

3

Stonky rebarbory vyložte dno pekáče a položte na ně maso. Polijte zbylou marinádou, posypte zbytkem šalvěje a zakápněte olejem.

4

Přikryjte navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčknete ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem. Pečte čtvrt hodiny pod papírem a stejnou dobu odkryté.

5

Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočívat. Nakrájejte na šikmé plátky a podávejte s opékanými nebo šťouchanými bramborami.

Naslano zastane navinulá reveň úlohu zelí – je ale o dost hezčí! Užijete ji i do pikantního čatní ke grilovaným masům.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...