Vepřová panenka na rebarboře

Vepřová panenka na rebarboře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 342 g
Cukr 86 g
Tuky 170 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Růžová jí sluší...

Suroviny

1 hrst
šalvej větší
česnek 2
olivový olej
na marinování masa
panenka 2 ks
sůl
na dochucení
prosciutto 10
rebarbora 12
1.  Většinu šalvěje rozdrťte s česnekem, promíchejte s olejem a směsí potřete panenky. Nechte asi hodinu marinovat.

2.  Troubu předehřejte na 220 stupňů. Maso lehce osolte a omotejte plátky slaniny. Stonky rebarbory vyložte dno pekáče a položte na ně maso. Polijte zbylou marinádou, posypte zbytkem šalvěje a zakápněte olejem. Přikryjte navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčknete ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem. Pečte čtvrt hodiny pod papírem a stejnou dobu odkryté.

3.  Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočívat. Nakrájejte na šikmé plátky a podávejte s opékanými nebo šťouchanými bramborami.

Naslano  zastane navinulá reveň úlohu zelí – je ale o dost hezčí! Užijete ji i do pikantního čatní ke grilovaným masům.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit