Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1427 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 9 g
Tuky 106 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá pečínka vonící bylinkami... Její přípravu rozhodně zvládnete a zavděčíte se tak každému milovníkovi pořádného kusu masa. Vepřová pečeně v bylinkové marinádě se hodí na nedělní oběd i na pořádnou rodinnou sešlost, nebo večeři s partou kamarádů.  

Suroviny

bez kosti a v celku (koupíte také jako vepřové karé)
sůl
pepř mletý
máta 2 svazky
meduňka 1 svazek
menší kus
olivový olej 2 PL

Postup

1

Na marinádu smíchejte jogurt, olej, citronovou šťávu, nasekané listy z jednoho svazku máty a meduňku. Ochuťte solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, svažte provázkem, aby mělo pěkný tvar, a osolte a opepřete. Přendejte ho do pekáčku, potřete ze všech stran marinádou, přikryjte a uložte v chladu, nejlépe přes noc.

2

Rozpalte troubu na 220 °C. Na dno pekáče dejte mřížku nebo ji vytvořte ze špejlí a na ni rozložte zbylou mátu. Na mátu posaďte maso a 10 minut zprudka pečte. Pak snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších asi 50 minut doměkka.

3

Během pečení maso potírejte zbylou marinádou; dvakrát ho otočte. Měkké a propečené maso vyjměte, a nechte pod alobalem 15–20 minut odležet. Podávejte nakrájené na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč