Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

4.2/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1427 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 9 g
Tuky 106 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá pečínka vonící bylinkami... Její přípravu rozhodně zvládnete a zavděčíte se tak každému milovníkovi pořádného kusu masa. Vepřová pečeně v bylinkové marinádě se hodí na nedělní oběd i na pořádnou rodinnou sešlost, nebo večeři s partou kamarádů.  

Suroviny

bez kosti a v celku (koupíte také jako vepřové karé)
sůl
pepř mletý
máta 2 svazky
meduňka 1 svazek
menší kus
olivový olej 2 PL

Postup

1

Na marinádu smíchejte jogurt, olej, citronovou šťávu, nasekané listy z jednoho svazku máty a meduňku. Ochuťte solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, svažte provázkem, aby mělo pěkný tvar, a osolte a opepřete. Přendejte ho do pekáčku, potřete ze všech stran marinádou, přikryjte a uložte v chladu, nejlépe přes noc.

2

Rozpalte troubu na 220 °C. Na dno pekáče dejte mřížku nebo ji vytvořte ze špejlí a na ni rozložte zbylou mátu. Na mátu posaďte maso a 10 minut zprudka pečte. Pak snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších asi 50 minut doměkka.

3

Během pečení maso potírejte zbylou marinádou; dvakrát ho otočte. Měkké a propečené maso vyjměte, a nechte pod alobalem 15–20 minut odležet. Podávejte nakrájené na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín