Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová s houbami

Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT55M
Pečení 0:55
Maso

Ingredience

    • základ s česnekem (3 stroužky) a žampiony, zalitý sherry
    • houska + mléko
    • 1 kg mletého vepřového masa
    • 2 velká vejce
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžíce sušených hříbků, zalitých vroucí vodou a po 30 minutách vymačkaných a nasekaných nadrobno
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
    • 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g sušené slaniny

Příprava jídla

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2 Do mísy přidejte mleté maso, vejce, worcester, sušené hříbky, tymián, šalvěj a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základ na sekanou

Klasika

Telecí s parmazánem

Krůtí s chorizem

REKLAMA

Přidat komentář