Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.
Suroviny
základ s česnekem a žampiony 3 stroužky, zalitý sherry
vepřové maso mleté
1
kg
housky
1
ks
zalitá mlékem
vejce
2
ks
velká
worchestrová omáčka
1
PL
lesní houby
2
PL
sušené, zalité horkou vodou a po 30 minutách vymačkané a nasekané nadrobno
tymián
2
PL
čerstvě nasekaný
šalvěj
1
PL
čerstvě nasekaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
slanina
150
g
sušená
1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.
2 Do mísy přidejte mleté maso, vejce, worcester, sušené hříbky, tymián, šalvěj a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.
3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.
4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.