Vepřová s houbami

Vepřová s houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 129 g
Tuky 91 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.

Suroviny

základ s česnekem a žampiony 3 stroužky, zalitý sherry
vepřové maso mleté 1 kg
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
lesní houby 2 PL
sušené, zalité horkou vodou a po 30 minutách vymačkané a nasekané nadrobno
tymián 2 PL
čerstvě nasekaný
šalvěj 1 PL
čerstvě nasekaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
slanina 150 g
sušená
houska s mlékem

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2 Do mísy přidejte mleté maso, vejce, worcester, sušené hříbky, tymián, šalvěj a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit