Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová sekaná s houbami

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2103 kcal
Bílkoviny 281 g
Sacharidy 173 g
Tuky 94 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.

Související recepty

Suroviny

základ s česnekem a žampiony 3 stroužky, zalitý sherry
housky 1 ks
zalitá mlékem
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
lesní houby 2 PL
sušené, zalité horkou vodou a po 30 minutách vymačkané a nasekané nadrobno
tymián 2 PL
čerstvě nasekaný
šalvěj 1 PL
čerstvě nasekaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
slanina 150 g
sušená

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190°C.

2

Do mísy přidejte mleté maso, vejce, worcester, sušené hříbky, tymián, šalvěj a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3

Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...