0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víno z černého a červeného rybízu

Víno z černého a červeného rybízu

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5120 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 1245 g
Tuky 0 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí ovocné rybízové víno zvládne připravit i začátečník. Třeba jen trochu trpělivosti. Při přípravě rybízáku nezapomeňte důkladně dbát na čistotu, abyste předešli jeho zkažení.

 

Suroviny

cukr 900 g
voda 2 700 ml
kvasinky

Postup

1

Rybíz důkladně opereme pod tekoucí vodou.

2

Připravené očištěné ovoce lisujeme na mlýnku i se stopkami

3

Směs ještě pomačkáme dřevěným tloukem a necháme v klidu 2-3 dny nakvasit. Během kvašení několikrát denně promícháme.

4

Nakvašené ovoce přecedíme přes plátno a přidáme kvasinky.

5

Připravujeme-li větší množství vína, můžeme ho připravovat v sudu. Ten však musí být důkladně umytý a vysířený. Pro začátečníky jsou vhodnější skleněné nádoby - demižon, nebo velká sklenice od okurek.

6

Připravené víno stáčíme do níže postavených lahví hadičkou, která nesmí být zcela na dně kvasné nádoby, ale cca 3 cm nad dnem (aby nenasála kal ze dna). Sklenice plníme až po okraj, aby i zátka byla vínem smáčena.

7

Zátky nejprve vsuneme jen volně, neboť víno nám bude ještě dokvasovat. Na láhve dohlížíme, aby byly plné

8

Teprve když je víno úplně hotové, láhve pevně zátkujeme a ukládáme ležmo, aby zátka byla vínem smáčena.

9

Uložené láhve by měly být uskladněny při teplotě do 14 °C.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Jana

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč