Cherry float, tedy kombinace trešňové či višňové limonády, vanilkové zmrzliny a šlehačky, patří v Americe neodmyslitelně k létu. Připravte si tohle originální osvěžení a svezte se na retro vlně.
Suroviny
Postup
Višně omyjte, vypeckujte a spolu s cukrem a 500 ml vody přiveďte v hrnci k varu. Krátce (cca 1 minutu) povařte klokotem, odstavte a nechte cca 20 minut stát. Směs přeceďte a zachyťte přitom vzniklý sirup. Dejte jej vychladit do lednice.
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem dotuha. Do višňového sirupu vmíchejte citronovou šťávu, dolaďte jej cukrem či citronovou šťávou a rozlijte ho do 4 sklenic. Dolijte sodou dle chuti, doplňte kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobte 1–2 lžícemi šlehačky. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Višně, které vám po vaření zbudou, nevyhazujte, dejte je do koláče, do bábovky nebo je přihoďte do džemu.