Suroviny
sušenky
250
g
Lotus, rozmixované
máslo
100
g
rozpuštěné
Náplň
želatina
3
sáčku
krémový sýr
650
g
jogurt řeckého typu
500
g
třtinový cukr
85
g
vanilkový extrakt
1
PL
mléčná čokoláda
100
g
rozpuštěná
jahody v čokoládě lze nahradit i jinými
bonbóny
dle chuti
- 1. formu vymažte máslem. rozmixujte sušenky společně s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno sklenicí s plochým dnem.
- 2. do keramické misky dejte želatinu se lžící studené vody a nechte zhruba 10 min nabobtnat. prošlehejte philadelphii, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku
- 3. do kastrůlku dejte asi 2cm vody a rozehřejte želatinu dokud není zcela rozpuštěná a za stálého šlehání jí zamýchejte do směsi
- 4. směs rozdělte do třech misek (malou, střední, velkou) a do meších dvou dejte rozpuštěnou čokoládu (čím menší miska tím víc čokolády)
- 5. směs nalijte postupně (od nejsvětlejší po nejtmavší) sušenkový základ a párkrát poklepejte na formu aby jste se zbavily bublinek a uhlaďte povrch. nechte schladit v mrazáku sedm hodin
- 6. nakonec můžete dozdobit podle chuti (já použila přepůlené jahody v čokoládě)