Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Vrstvený čokoládový cheesecake

Popis receptu: 

jednoduchý cheesecake pro všechny možné události

Autor: Elena Nachtmannová
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na jeden dort
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 250g karamelových sušenek lotus, rozmixovaných
    • 100g rozpuštěného másla+na vymazání formy
    • NA NÁPLŇ
    • 3/4 sáčku želatiny
    • 650g krémového sýra philadelphia
    • 500g řeckého jogurtu
    • 85g třtinového cukru
    • 2 lžičky citronové šťávy a kůry
    • lžička vanilkového extraktu
    • 100g rozpuštěné mléčné čokolády
    • s trochou másla
    • NA DOKONČENÍ
    • jahody v čokoládě nebo jiné
    • bonbony podle chuti
    •  

     

Příprava jídla

  1. 1. formu vymažte máslem. rozmixujte sušenky společně s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno sklenicí s plochým dnem. 
  2. 2. do keramické misky dejte želatinu se lžící studené vody a nechte zhruba 10 min nabobtnat. prošlehejte philadelphii, cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilku
  3. 3. do kastrůlku dejte asi 2cm vody a rozehřejte želatinu dokud není zcela rozpuštěná a za stálého šlehání jí zamýchejte do směsi
  4. 4. směs rozdělte do třech misek (malou, střední, velkou) a do meších dvou dejte rozpuštěnou čokoládu (čím menší miska tím víc čokolády)
  5. 5. směs nalijte postupně (od nejsvětlejší po nejtmavší) sušenkový základ a párkrát poklepejte na formu aby jste se zbavily bublinek a  uhlaďte povrch. nechte schladit v mrazáku sedm hodin
  6. 6. nakonec můžete dozdobit podle chuti (já použila přepůlené jahody v čokoládě)
REKLAMA

Přidat komentář