5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 171 g
Tuky 113 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedovedete si představit ráno bez šálku kávy? Pokud patříte mezi milovníky tohoto nápoje, oceníte, jak lahodně chutná v mandlové kaši.

Suroviny

lněná semínka 35 g
podrcených
ovesné vločky 120 g
mandlové mléko 500 ml
+ další k podávání
mandle 160 g
nahrubo nasekaných + další k podávání
javorový sirup 60 ml
+ další k podávání
káva 80 ml
espresso
banány 1 ks
k podávání
chia semínka
k podávání

1 Do velké misky dejte lněná semínka, ovesné vločky, mandlové mléko, mandle, javorový sirup a espresso. Promíchejte. Přikryjte potravinářskou fólií a uložte na noc do lednice.

2 Ráno případně přidejte ještě trochu mandlového mléka na zředění konzistence a promíchejte. Rozdělte do misek a ozdobte mandlemi, javorovým sirupem, plátky banánu a chia semínky.

NĚCO NAVÍC
Pokud si potrpíte na dokonalé servírování, banán krátce před podáváním opečte na troše kokosového oleje na pánvi nebo ogrilujte. Opečené plátky potom položte na mandlovou kaši a dozdobte zbylými ingrediencemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit