
Mandlová kaše s kávou
Nedovedete si představit ráno bez šálku kávy? Pokud patříte mezi milovníky tohoto nápoje, oceníte, jak lahodně chutná v mandlové kaši.
Ingredience
- 35 g lněných semínek, podrcených
- 120 g ovesných vloček
- 500 ml mandlového mléka + další k podávání
- 160 g mandlí, nahrubo nasekaných + další k podávání
- 60 ml javorového sirupu + další k podávání
- 80 ml espressa
- 1 banán a chia semínka k podávání
Příprava jídla
1 Do velké misky dejte lněná semínka, ovesné vločky, mandlové mléko, mandle, javorový sirup a espresso. Promíchejte. Přikryjte potravinářskou fólií a uložte na noc do lednice.
2 Ráno případně přidejte ještě trochu mandlového mléka na zředění konzistence a promíchejte. Rozdělte do misek a ozdobte mandlemi, javorovým sirupem, plátky banánu a chia semínky.
NĚCO NAVÍC
Pokud si potrpíte na dokonalé servírování, banán krátce před podáváním opečte na troše kokosového oleje na pánvi nebo ogrilujte. Opečené plátky potom položte na mandlovou kaši a dozdobte zbylými ingrediencemi.
Přidat komentář