Daiquiri

Daiquiri

1.4 / 5. Počet hodnocení: 53
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 789 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 23 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující letní aperitiv pro horké letní dny i pro silvestrovský přípitek!

Suroviny

bílý rum 300 ml
limetová šťáva 90 ml
nebo citronová
cukrový sirup 3 ČL
led kostky
karambola plátky
na ozdobu

1 Koktejlové skleničky dejte na chvíli do mrazničky a nechte je vychladit.

2 Dobře promíchejte 300 ml bílého rumu, 90 ml limetové nebo citronové šťávy a 3 lžičky cukrového sirupu (voda svařená s cukrem v poměru 1 : 1).

3 Do každé ze šesti skleniček dejte 4 kostky ledu a pak do nich přes síto přelijte tekutinu. Ozdobte plátky karamboly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit