Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce – a soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně...
Whisky Stones, malé kostky vyrobené z přírodního kamene, jsou skvělým nápadem pro všechny milovníky alkoholických nápojů typu whisky, bourbon či koňak. Proč jim dát přednost před ledem? Kamenné kostky neovlivňují chuť ani vůni nápoje....
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...
V kuchyni trávíme nemalou část dne, vaříme v ní, setkáváme se s rodinou či přáteli a je také prostorem pro naše koníčky. ‚Plus jedničku‘ bereme jako samozřejmost, přitom nemusíme v historii zajít daleko, abychom zjistili, že kuchyňská linka...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...
Právě morkovým kostem vděčíme za to, že jsme to jako živočišný druh dotáhli nejdál. Kosti totiž velmi často byly to jediné, co na naše předchůdce zbylo po hostině dravějších živočichů. Díky tučnému morku (a cholesterolu v něm obsaženém) se...