Tradiční britský recept. Klobásky zapečené s cibulí v pikantním těstíčku ocení nejen muži.
Suroviny
klobása
4
ks
čerstvá, např. vinná, vepřová grilovací
cibule
2
ks
na klínky
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
150
g
hořčice dijonská
1
PL
vejce
2
ks
mléko
300
ml
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Rozložte klobásky a cibuli do zapékací nádoby. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut dozlatova.
2
Mezitím prošlehejte mouku, hořčici, vejce a mléko na hladké těstíčko, osolte a opepřete. Nalijte k horkým opečeným klobáskám a cibuli a vraťte do trouby na dalších 30–40 minut, až bude pokrm zlatavý a křupavý.
NĚCO NAVÍC
Do zapékací směsi můžete přidat i dvě hrsti nasekané pažitky.