0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žába v díře

Toad in a hole
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Žába v díře

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2801 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 130 g
Tuky 193 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský recept. Klobásky zapečené s cibulí v pikantním těstíčku ocení nejen muži.

Suroviny

čerstvá, např. vinná, vepřová grilovací
cibule 2 ks
na klínky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 150 g
hořčice dijonská 1 PL
vejce 2 ks
mléko 300 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Rozložte klobásky a cibuli do zapékací nádoby. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut dozlatova.
 

2

Mezitím prošlehejte mouku, hořčici, vejce a mléko na hladké těstíčko, osolte a opepřete. Nalijte k horkým opečeným klobáskám a cibuli a vraťte do trouby na dalších 30–40 minut, až bude pokrm zlatavý a křupavý.

NĚCO NAVÍC
Do zapékací směsi můžete přidat i dvě hrsti nasekané pažitky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč