0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žába v díře

Toad in a hole
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Žába v díře

4 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2801 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 130 g
Tuky 193 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční britský recept. Klobásky zapečené s cibulí v pikantním těstíčku ocení nejen muži.

Suroviny

klobása 4 ks
čerstvá, např. vinná, vepřová grilovací
cibule 2 ks
na klínky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 150 g
hořčice dijonská 1 PL
vejce 2 ks
mléko 300 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Rozložte klobásky a cibuli do zapékací nádoby. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut dozlatova.
 

2

Mezitím prošlehejte mouku, hořčici, vejce a mléko na hladké těstíčko, osolte a opepřete. Nalijte k horkým opečeným klobáskám a cibuli a vraťte do trouby na dalších 30–40 minut, až bude pokrm zlatavý a křupavý.

NĚCO NAVÍC
Do zapékací směsi můžete přidat i dvě hrsti nasekané pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit