
Recepty z vydání
Kandovaný zázvor a sirup
Dá říz sladkému i slanému. Ne v každém obchodě ho mají, tak si ho vyrobte sami! Beztak je domácí kandovaný zázvor a...
Mramorová buchta
Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové. Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci zachutnal.
Klobásky v pikantní cibulové omáčce
Klobásky taliány u nás zavedl v 19. století italský uzenář Uggé. Masová hmota neboli dílo se koření pepřem, zázvorem,...
Žába v díře
Tradiční britský recept. Klobásky zapečené s cibulí v pikantním těstíčku ocení nejen muži.
Bešamelová omáčka
Jedna ze základních omáček francouzské kuchyně neodmyslitelně patří například k zapékaným jídlům (gratinům) i k...
Jehněčí s vůní Orientu
S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno,...
Plněné zelné listy
Čerstvé zelí je plné vitaminů, vlákniny a minerálů. Přivřete oči nad tepelnou úpravou a dejte si zelné listy plněné...
Zasněžená jablka
Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí...
Kokosový krém s kiwi
Tuhle dobrotu je potřeba sníst hned. Garantujeme, že to nebude problém.
Thajské krůtí burgery s mangem
Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně...
Insalata con le noci (salát s ořechy)
Salát z mladých lístků s ořechy a lehkou zálivkou strčí do kapsy všechny komplikované předkrmy! Jen pečlivě vybírejte...
Risotto alla contadina (venkovské rizoto)
Takhle se vaří v Itálii. ‚Venkovské‘ rizoto je tak dobré, že si ani neuvědomíte, že v něm není maso.
Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)
Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi,...
Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)
Šéfkuchař Emanuele Ridi vaří s láskou a v jeho receptech je to znát. Candát zlehka opečený na rozmarýnu se skvěle...
Crema bruciata all’ arancia
Pálený krém s pomerančem je variantou podobného dezertu připravovaného ve Francii (crème brûlée) či Španělsku (crema...
Pikantní čtverečky
Skvělé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Suroviny máte doma a v kuchyni strávíte jen pár minut.
Hutný zázvorový chlebíček
Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.
Štiplavá rebarborová zmrzlina
Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.
Bábovka s jahodovou marmeládou
Bábovka se zapečenou marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.
Šátečky z listového těsta
Recept z Velké domácí cukrářky Pavlíny Berzsiové ponechává v originálu volné pole fantazii a domácím zásobám. K...
Makový koláč s meruňkami
Tady je důkaz, že ‚tři M‘ (mák, marcipán a meruňky) si rozumějí stejně dobře jako klasické trio mák, švestky, mandle.
Muffiny s višňovou zavařeninou
Pravé americké muffiny se vyznačují tím, že recept můžete prakticky libovolně obměňovat. Nechte se inspirovat!
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
Pokud vás tahle variace na tvarohový koláč zaujme, dejte si ji v sezoně s čerstvými borůvkami doplněnými šťávou.
Skládaný dort s černým rybízem
Fantastický, hodně sytý dezert. Bohužel se špatně krájí na menší dílky, proto máte-li možnost, vychutnávejte si jeden...
Lilek s parmazánem
Recept se italsky jmenuje parmigiana di melanzane a chutná teplý i studený jako předkrm či lehké hlavní jídlo.
Telecí scaloppini na marsale a smetaně
Lahodné dezertní víno marsala je nejlepší popíjet jen tak, ale dodá skvělou chuť také sladkým i slaným pokrmům.
Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč
Recept z knihy Bioabecedář Hanky Zemanové se hodí i pro ty, co nechtějí používat cukr - koláč se totiž sladí sirupem z...
Přidat komentář