Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/3

Uvařte si s Emanuelem Ridim italské speciality.
4 originální recepty pro klobáskové maniaky.
Přejděte pozvolně ze syté zimy do svěžího jara!

Upoutávky z Apetitu

Amore v kuchyni

Tohle jarní menu je prostě k nakousnutí. Stejně jako šéfkuchař Emanuele Ridi, který ho pro nás sestavil. Poznejte pravou chuť Itálie!

Dezerty ze spíže

Máte ještě v zásobě zavařeniny a kompoty? Udělejte generální úklid spíže a při té příležitosti je využijte jako základní kameny báječných zákusků.

Ragú z artyčoků

Artyčoky jsou delikatesa. Tvrdí to jejich velký milovník Roman Paulus, šéfkuchař restaurací hotelu Alcron.

Recepty z vydání

Kandovaný zázvor a sirup

Dá říz sladkému i slanému. Ne v každém obchodě ho mají, tak si ho vyrobte sami! Beztak je domácí kandovaný zázvor a...

Mramorová buchta

Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové. Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci zachutnal.

Klobásky v pikantní cibulové omáčce

Klobásky taliány u nás zavedl v 19. století italský uzenář Uggé. Masová hmota neboli dílo se koření pepřem, zázvorem,...

Žába v díře

Tradiční britský recept. Klobásky zapečené s cibulí v pikantním těstíčku ocení nejen muži.

Jarní polévka

Jarní dávka barev a vitaminů...

Bešamelová omáčka

Jedna ze základních omáček francouzské kuchyně neodmyslitelně patří například k zapékaným jídlům (gratinům) i k...

Jehněčí s vůní Orientu

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno,...

Plněné zelné listy

Čerstvé zelí je plné vitaminů, vlákniny a minerálů. Přivřete oči nad tepelnou úpravou a dejte si zelné listy plněné...

Zasněžená jablka

Rychle hotové a famózní. Zasněžená jablka jsou přesně tím receptem, který se udělá ‚sám‘, a přitom ohromí...

Kokosový krém s kiwi

Tuhle dobrotu je potřeba sníst hned. Garantujeme, že to nebude problém.

Thajské krůtí burgery s mangem

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně...

Obrácený banánový chlebíček

Jednoduchý dezert i snídaně

Ostré kari s krevetami a ananasem

Rozzáří i ty nejpošmournější dny!

Insalata con le noci (salát s ořechy)

Salát z mladých lístků s ořechy a lehkou zálivkou strčí do kapsy všechny komplikované předkrmy! Jen pečlivě vybírejte...

Risotto alla contadina (venkovské rizoto)

Takhle se vaří v Itálii. ‚Venkovské‘ rizoto je tak dobré, že si ani neuvědomíte, že v něm není maso.

Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi,...

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

Šéfkuchař Emanuele Ridi vaří s láskou a v jeho receptech je to znát. Candát zlehka opečený na rozmarýnu se skvěle...

Crema bruciata all’ arancia

Pálený krém s pomerančem je variantou podobného dezertu připravovaného ve Francii (crème brûlée) či Španělsku (crema...

Pikantní čtverečky

Skvělé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Suroviny máte doma a v kuchyni strávíte jen pár minut.

Hutný zázvorový chlebíček

Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.

Štiplavá rebarborová zmrzlina

Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.

Bábovka s jahodovou marmeládou

Bábovka se zapečenou marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.

Šátečky z listového těsta

Recept z Velké domácí cukrářky Pavlíny Berzsiové ponechává v originálu volné pole fantazii a domácím zásobám. K...

Makový koláč s meruňkami

Tady je důkaz, že ‚tři M‘ (mák, marcipán a meruňky) si rozumějí stejně dobře jako klasické trio mák, švestky, mandle.

Muffiny s višňovou zavařeninou

Pravé americké muffiny se vyznačují tím, že recept můžete prakticky libovolně obměňovat. Nechte se inspirovat!

Borůvkový dort se zakysanou smetanou

Pokud vás tahle variace na tvarohový koláč zaujme, dejte si ji v sezoně s čerstvými borůvkami doplněnými šťávou.

Skládaný dort s černým rybízem

Fantastický, hodně sytý dezert. Bohužel se špatně krájí na menší dílky, proto máte-li možnost, vychutnávejte si jeden...

Okurkový gin fizz

Osvěžující drink

Lilek s parmazánem

Recept se italsky jmenuje parmigiana di melanzane a chutná teplý i studený jako předkrm či lehké hlavní jídlo.

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Lahodné dezertní víno marsala je nejlepší popíjet jen tak, ale dodá skvělou chuť také sladkým i slaným pokrmům.

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč

Recept z knihy Bioabecedář Hanky Zemanové se hodí i pro ty, co nechtějí používat cukr - koláč se totiž sladí sirupem z...
REKLAMA

Přidat komentář