Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená dýně Hokkaido s česnekem a kozím sýrem

Zapečená dýně Hokkaido s česnekem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 622 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 21 g
Tuky 52 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Hokkaido
česnek 4 stroužky
provensálské koření
sůl
olivový olej 2 PL
voda 5 PL
teplá

Postup

1

Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, tak ještě rozpůlíme.)

2

Dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme (cukety stačí polovinu uvedené doby). Asi při 180 °C. Já jídlo dělám na chalupě a tam máme pouze pec na dřevo, takže zatopím přibližně na 2–3 polínka. Zapíjejte dobrým červeným vínem.

Foto: PXhere.com

 
Autor: antonek

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...