Suroviny
dýně
1
ks
Hokkaido
kozí sýr čerstvý
200
g
česnek
4
stroužky
provensálské koření
sůl
olivový olej
2
PL
voda
5
PL
teplá
Postup
1
Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, tak ještě rozpůlíme.)
2
Dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme (cukety stačí polovinu uvedené doby). Asi při 180 °C. Já jídlo dělám na chalupě a tam máme pouze pec na dřevo, takže zatopím přibližně na 2–3 polínka. Zapíjejte dobrým červeným vínem.
Foto: PXhere.com