0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory s mletým masem podle Mishenky

Zapečené brambory s mletým masem podle Mishenky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1280 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 95 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 0.5 kg
hovězí maso mleté 0.5 kg
zelenina
dle chuti
česnek
bylinky
víno bílé
či červené
olej
či máslo

Postup

1

Omyté brambory vcelku nebo na osminky, naporcované maso a zeleninu nakrájenou na velké kusy naskládáme na pekáč nebo do zapékací nádoby. Skládáme tak, aby jednotlivé kousky nebyly přílíš namačkané.

2

Posypeme kořením nebo bylinkami a solí, trochu podlijeme vínem, pokapeme olejem nebo poklademe plátky másla a pečeme v troubě, dokud maso není měkké.

3

Jedna z mých osvědčených kombinací: Malé nové brambůrky (může být, co se vejde, snědí se i bez masa), 4 kuřecí horní stehna, celá cherry rajčátka nebo půlky menších rajčat, cuketa na silnější kolečka, cibule na větší kusy (nejlépe bílá i červená) a barevné papriky na větší kusy, (lilek - ten je ale potřeba předem nasolit a vykapat, tak ho vynechávám kvůli úspoře času). Dva stroužky česneku na plátky. Čerstvý rozmarýn v kombinaci s kořenící směsí viz recept na nakládaný hermelín. Bílé víno, olivový olej.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

Autor: mishenka

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit