Lucčina musaka

Lucčina musaka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 173 g
Tuky 113 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
petržel 1 ks
nastrouhaná
česnek 2 stroužky
drcený
hovězí maso mleté 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano 0.5 PL
sušené
brambory 500 g
oloupané, nakrájené na kosty
lilek 1 ks
nakrájený na kostky
konzervovaná rajčata drcená 400 g
Na krustu
jogurt řeckého typu 500 g
vejce 2 ks
velká nebo 3 malá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
sýr feta 150 g
rozdrobená, lze použít i jiný druh sýra podle chuti např. eidam či čedar
muškátový oříšek špetka

1 V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.

2 Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.

3 Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit