Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2683 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 171 g
Tuky 113 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
petržel 1 ks
nastrouhaná
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano ½ PL
sušené
oloupané, nakrájené na kosty
lilek 1 ks
nakrájený na kostky
Na krustu
vejce 2 ks
velká nebo 3 malá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rozdrobená, lze použít i jiný druh sýra podle chuti např. eidam či čedar

Postup

1

V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.

2

Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.

3

Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín