Lucčina musaka

Lucčina musaka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 222 g
Cukr 173 g
Tuky 113 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
petržel 1 ks
nastrouhaná
česnek 2 stroužky
drcený
hovězí maso mleté 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano 0.5 PL
sušené
brambory 500 g
oloupané, nakrájené na kosty
lilek 1 ks
nakrájený na kostky
konzervovaná rajčata drcená 400 g
Na krustu
jogurt řeckého typu 500 g
vejce 2 ks
velká nebo 3 malá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
feta 150 g
rozdrobená, lze použít i jiný druh sýra podle chuti např. eidam či čedar
muškátový oříšek špetka

1 V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.

2 Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.

3 Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit