Recept na musaku naší bývalé šéfredaktorky Lucky Králové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí! Její musaku připravíte za zlomek doby, kterou byste strávili přípravou pokrmu podle klasického receptu. Servírovat ji tedy můžete v rekordním čase. O chuť ale nepřijdete, chutná přesně tak, jak jste zvyklí.
Suroviny
Postup
V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.
Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.
Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.