Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený losos s chřestem a bramborami

Jarní, lehké, křupavé...

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Pečení 0:35
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 700 g brambor (nových nebo odrůdy Grenaille), vydrhnutých a nakrájených na tenké plátky
    • sůl
    • olivový olej na pokapání
    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky nasekaného kopru
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 4 užší filety z lososa s kůží
    • 6 lžic strouhanky, nejlépe panko
    • 350 g zeleného chřestu

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200/180°C. Vyložte pekáček pečicím papírem. Nasypte na něj plátky brambor, pokapejte je olivovým olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte 20 minut, během pečení občas prohrábněte.

2 Smíchejte zakysanou smetanu s dijonskou hořčicí, nasekaným koprem a citronovou kůrou a podle chuti mírně osolte. Pekáček vyndejte z trouby a mezi brambory rozmístěte filety lososa kůží dolů. Na každou porci ryby naneste lžící směs ochucené zakysané smetany a posypte strouhankou panko. Kolem lososa naskládejte stonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.

3 Pečte 12–15 minut, dokud není losos hotový, chřest měkký a strouhanka křupavá.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i zmrazené filety, v takovém případě je ale připravujte v extra pekáčku, pustí obvykle více vody.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář