Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zázvorové nudle s houbami
Zázvorové nudle s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zázvorové nudle s houbami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1053 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 133 g
Tuky 32 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo na dny, kdy je potřeba trochu vzpruhy. Tyhle nudle vás postaví na nohy. Hotové jsou v cukuletu – příjemně slané, trochu štiplavé a nabité chutí. Pokud máte možnost, dejte před žampiony přednost výraznějším houbám šiitake.

Suroviny

Na omáčku
zázvor (čerstvý) 60 g
oloupaný a nakrájený
sójová omáčka 8 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
shaoxing
med 4 PL
sezamový olej 1 PL
vývar
na zředění, množství podle potřeby, lze použít vodu
Na nudle
nudle 230 g
širší pšeničné čínské nudle
sezamový olej
na opečení hub
šiitake 250 g
nebo krémové žampiony, případně směs šiitake a žampionů, vše nakrájené na plátky
nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
podrcené
sójová omáčka 2 PL
sezamová semínka 2 PL
jarní cibulka 2 ks
pouze zelená nať nakrájená na tenké nudličky

Postup

1

Přísady na omáčku po sezamový olej rozmixujte v blenderu. (Pokud blender nemáte, rozšlehejte tekuté přísady metlou. Zázvor nekrájejte, ale oloupaný v celku nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do směsi, česnek podrťte.)

2

Podle návodu na obalu uvařte nudle. Nechte okapat a poté propláchněte studenou vodou. Na velké pánvi nebo woku rozehřejte sezamový olej a opékejte na něm houby, až se z nich vydusí voda. Pak přidejte nakrájenou šalotku, zázvor a česnek a chvilku restujte. Vlijte 2 lžíce sójové omáčky a vařte na vyšším ohni 2–3 minuty, až houby začnou karamelizovat. Přidejte sezamová semínka, kratičce je opečte. Vyjměte obsah z pánve a dejte stranou do tepla.

3

Vlijte do pánve omáčku z blenderu a nechte ji chviličku bublat, pokud je moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru nebo vody. Přidejte uvařené nudle, 2–3 minuty společně restujte a promíchávejte, aby se nudle obalily omáčkou. Přidejte špenát a nechte jej zavadnout. Sundejte pánev z ohně a rozdělte nudle na talíř, navrch dejte houby. Zdobte nakrájenou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...