Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Domácí kari pasty vždycky udělám víc. Tu, kterou nespotřebuju hned, orestuju do rozvonění a do ztmavnutí, tak mi vydrží i pár týdnů ve skleničce v lednici, kde čeká, až zase budu vařit kari...

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Omáčka Asijská

Ingredience

    • malý svazek koriandru
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný
    • 1 stéblo citronové trávy
    • 3 jarní cibulky
    • 1–2 velké zelené chilli papričky, podélně
    • rozpůlené a zbavené stopky a semínek
    • 2 lžíce rostlinného oleje + další na smažení
    • 400 ml kokosového mléka
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 50 g krupicového cukru
    • 300 g oblíbené sezonní zeleniny (např. pak čoi a cukrový hrášek)
    • 160 g tofu, nakrájeného na stejně velké kostky velikosti sousta
    • 2 porce rýžových nudlí

    K PODÁVÁNÍ

    • lístky thajské bazalky
    • 1 chilli paprička bird eye, nakrájená na plátky
    • hrst oříšků kešú, nasekaných najemno
    • 1 limeta, nakrájená na klínky

Příprava jídla

Připravte kari pastu. Z koriandru otrhejte lístky a dejte stranou. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, jarní cibulky a 1–2 zelené chilli papričky (podle toho, jak chcete mít výsledné kari ostré) pokrájejte najemno a vložte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte dohladka.

Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni restujte asi minutu kari pastu, aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přilijte kokosové mléko a rybí omáčku, přidejte cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Přisypte zeleninu a jen krátce povařte, aby si zachovala křupavost a čerstvost.

Mezitím v jiné pánvi osmažte na troše oleje kostky tofu ze všech stran dozlatova a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.

4 Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek, přelijte hotovým kari, navrch dejte křupavé tofu a posypte odloženými lístky koriandru, lístky thajské bazalky, chilli papričkou a kešú podle chuti. Podávejte s klínky limety, aby si každý mohl svou porci dokyselit podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Kuřecí Cordon Bleu

Čokoládová pěna se solí a malinami

REKLAMA

Přidat komentář