Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové kari s tofu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 888 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 107 g
Tuky 27 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce.

Suroviny

jarní cibulka 3 ks
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý
česnek 2 stroužky
malá červená
hrášek 150 g
tofu 200 g
nebo obyčejné
slunečnicový olej 1 PL
nebo jiný neutrální
limetová šťáva 2 PL
nebo citronová
nebo sambal oelek
koriandr čerstvý 1 PL
nasekané lístky

Postup

1

Houby očistěte vlhkou papírovou utěrkou, odřízněte z nich nohy a klobouky rozčtvrťte. Jarní cibulky očistěte, omyjte a bílou a světlezelenou část nakrájejte na jemné kroužky. Zázvor oloupejte a nakrájejte napřed na plátky a pak na nudličky. Česnek oloupejte, rozpulte a nasekejte na jemné plátky. Chilli papričku omyjte, stopku odstraňte a dužinu včetně semínek najemno nasekejte.

2

Cukrový hrášek omyjte, odřízněte z něj konce a odstraňte vlákna. Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte lusky a v klokotající vodě je vařte 2 minuty. Pak je v cedníku zchlaďte ledovou vodou, nechte okapat a šikmo nakrájejte na asi dvoucentimetrové kousky. Tofu nakrájejte na kostky o velikosti sousta.

3

Rozehřejte olej a houby v něm při prudkém žáru opékejte za stálého míchání asi 2 minuty. Přidejte cukrový hrášek, cibule, zázvor, česnek a chilli papričku a krátce opečte. Přilijte kokosové mléko a směs přiveďte k varu. Kari ochuťte limetovou šťávou a solí a podle chuti vmíchejte trochu chilli pasty. Přidejte tofu a prohřejte ho. Před podáváním posypte trochou čerstvého koriandru.

NĚCO NAVÍC
Ke kari můžete podávat trochu chilli pasty v mističce a skrojky limety, aby si mohl každý dochutit jídlo sám.

Recept je převzatý z knihy Rychlokurs vaření pro vegetariány. Cornelia Schinharlová, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...