Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové kari s tofu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 888 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 107 g
Tuky 27 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce.

Suroviny

jarní cibulka 3 ks
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý
česnek 2 stroužky
malá červená
hrášek 150 g
tofu 200 g
nebo obyčejné
slunečnicový olej 1 PL
nebo jiný neutrální
limetová šťáva 2 PL
nebo citronová
nebo sambal oelek
koriandr čerstvý 1 PL
nasekané lístky

1 Houby očistěte vlhkou papírovou utěrkou, odřízněte z nich nohy a klobouky rozčtvrťte. Jarní cibulky očistěte, omyjte a bílou a světlezelenou část nakrájejte na jemné kroužky. Zázvor oloupejte a nakrájejte napřed na plátky a pak na nudličky. Česnek oloupejte, rozpulte a nasekejte na jemné plátky. Chilli papričku omyjte, stopku odstraňte a dužinu včetně semínek najemno nasekejte.

2 Cukrový hrášek omyjte, odřízněte z něj konce a odstraňte vlákna. Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte lusky a v klokotající vodě je vařte 2 minuty. Pak je v cedníku zchlaďte ledovou vodou, nechte okapat a šikmo nakrájejte na asi dvoucentimetrové kousky. Tofu nakrájejte na kostky o velikosti sousta.

3 Rozehřejte olej a houby v něm při prudkém žáru opékejte za stálého míchání asi 2 minuty. Přidejte cukrový hrášek, cibule, zázvor, česnek a chilli papričku a krátce opečte. Přilijte kokosové mléko a směs přiveďte k varu. Kari ochuťte limetovou šťávou a solí a podle chuti vmíchejte trochu chilli pasty. Přidejte tofu a prohřejte ho. Před podáváním posypte trochou čerstvého koriandru.

NĚCO NAVÍC
Ke kari můžete podávat trochu chilli pasty v mističce a skrojky limety, aby si mohl každý dochutit jídlo sám.
 

Recept je převzatý z knihy Rychlokurs vaření pro vegetariány. Cornelia Schinharlová, Ikar.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč