Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tofu kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 44
Do 45 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 298 g
Tuky 9 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní vegetariánské jídlo, které budete mít hotové za pár minut! Tofu kari s rýží a zelenými fazolkami vás okouzlí nejen svou pikantní chutí, ale také neodolatelnou barevnou kombinací. Kokosové mléko mu navíc dodá jemnou krémovou konzistenci a další chuťový rozměr.

Související recepty

Suroviny

na kolečka
rýže jasmínová 330 g
vařená
tofu 200 g
nakrájené
fazolky zelené
zelené
máta
na ozdobu
jarní cibulka
na ozdobu

Postup

1

Na troše slunečnicového oleje osmahněte 1 cibuli pokrájenou na kolečka a lžíci červené kari pasty.

2

Pak přilijte 250 ml kokosového mléka a nechte provařit. Minutu dvě před koncem vaření přidejte 200 g nakrájeného tofu a zelených fazolek.

3

Servírujte s uvařenou jasmínovou rýží. Ozdobte chilli papričkou, mátou a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...