Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené máslo s listovou hořčicí

Bylinkové máslo je úžasně variabilní a chuťově rozsvítí i obyčejné brambory, a co teprve steak! Verze s listovou hořčicí je příjemně pikantní.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Pomazánka

Ingredience

    • 1 svazek hladkolisté petrželky
    • 1 velká hrst listů salátové hořčice, nejlépe odrůdy Red giant
    • 1/2 lžičky kvalitní soli
    • 150 g másla, změklého
    • černá sůl a drobné lístky hořčice na ozdobení

Příprava jídla

1 Z petrželky otrhejte lístky, z velkých listů hořčice vyndejte tužší středové řapíky a natrhejte je na kusy. Se solí a máslem vložte do mixéru a několika pulzy rozmixujte dohladka. Rozdělte do miniformiček a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je uložit i do mrazáku, budete tak mít v zásobě štědrou porci másla třeba na steak. Před servírováním ozdobte bylinkami a černou solí.

NĚCO NAVÍC
Red giant je odrůda listové hořčice s červeně zbarvenými žebry. Roste rychle, mladé lístky lze sklízet za pár dnů od výsevu. Pro výsev je nejvhodnější jaro, v létě jde hořčice rychle do květu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Panna cotta s borůvkami a šťavelem

Přidat komentář