Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené máslo s listovou hořčicí
Zelené máslo s listovou hořčicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelené máslo s listovou hořčicí

2.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 126 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo je úžasně variabilní a chuťově rozsvítí i obyčejné brambory, a co teprve steak! Verze s listovou hořčicí je příjemně pikantní.

Suroviny

petrželka 1 svazek
hladkolistá
hořčice 1 hrst
listy salátové hořčice, nejlépe odrůdy Red giant + drobné lístky na ozdobení
sůl ½ ČL
kvalitní
máslo 150 g
změklé
sůl
černá, na ozdobení

Postup

1

Z petrželky otrhejte lístky, z velkých listů hořčice vyndejte tužší středové řapíky a natrhejte je na kusy. Se solí a máslem vložte do mixéru a několika pulzy rozmixujte dohladka.

2

Rozdělte do miniformiček a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je uložit i do mrazáku, budete tak mít v zásobě štědrou porci másla třeba na steak. Před servírováním ozdobte bylinkami a černou solí.

NĚCO NAVÍC
Red giant je odrůda listové hořčice s červeně zbarvenými žebry. Roste rychle, mladé lístky lze sklízet za pár dnů od výsevu. Pro výsev je nejvhodnější jaro, v létě jde hořčice rychle do květu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...