Máte dokonale vychlazené máslo a chcete si okamžitě namazat chleba?
Vezměte si na pomoc škrabku s příčnou rukojetí. Tou se vám podaří bez problémů nakrájet z másla tak tenké plátky, že se hned podvolí roztírajícímu noži.
Najdete ho v receptech na koláče, sušenky či krémy. Co si představit pod pojmem změklé máslo? Je to máslo o teplotě necelých dvacet stupňů. Tu správnou konzistenci má tehdy, když do něj můžete prstem snadno udělat důlek. Prst by jím...
Někteří z vás už začali, jiní se teprve chystají. Pečení cukroví si spousta lidí nenechá utéct, občas se ale nemusí dařit. Jak postupovat, aby všechno klaplo na jedničku? Stačí si vše dobře naplánovat, nakoupit v potřebném množství a dobré...
Zjistili jste, že máte alergii na vejce? Nebo dodržujete zásady veganství? Ať už vejce nemůžete jíst z jakéhokoli důvodu, ale nechcete se vzdát jídel, jejichž příprava si je žádá, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje mnoho způsobů, jak tuto...
Asijský svět cukrovinek je bohatý a některé sladkosti se pomalu, ale jistě zabydlují i u nás v Evropě. Dokonalým příkladem je japonské mochi, o kterém se v tomto článku dozvíte všechno, co potřebujete – včetně snadného receptu!
...
Quinoa neboli merlík chilský pochází z pohoří And v Jižní Americe. A protože už před mnoha tisíci lety patřil mezi základní potravinu místních obyvatel, přezdívá se mu „pšenice Inků“. Přesto, že není naší původní plodinou, své...
Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...