Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 697 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 99 g
Tuky 18 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
větší kus, nakrájená na velká kolečka
česnek 1 stroužek
rozdrcený
jablka 1 ks
větší kus, oloupané, zbavené jadřince
kari pasta červená 3 PL
Thai-Choice
dýně 1 ks
oloupaná a nakrájená na kostičky, lze nahradit patizonen nebo cuketou
mrkev 2 ks
květák 1 ks
menší kus, rozebraný na kousky
200 g
tuřín pokrájený na kousky
konzervovaná rajčata 400 g
vývar zeleninový 430 ml
petrželka 4 PL
nasekaná
150 g
bílý jogurt
sůl
pepř
V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.

2 Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.

3 Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.

4 Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.

Obměna:
Libovolně kombinuj­te zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…

Komentáře

Anonym

Je skvělé, ale jeho chuť byla rpo mě moc pálivá, výborné je s bramborami.

Anonym

zeleninové kari bylo výtečné, výborné bylo s kuskusem a ještě lepší s čínskými nudlemi.

Anonym

Opravdu výborné, ideální pro milovníky pálivých jídel, manžel byl nadšený. Vřele doporučuji.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit