0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari s jablkem

Zeleninové kari s jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové kari s jablkem

3 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 763 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 96 g
Tuky 23 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
větší kus, nakrájená na velká kolečka
česnek 1 stroužek
rozdrcený
jablko 1 ks
větší kus, oloupané, zbavené jadřince
kari pasta červená 3 PL
cuketa 1 ks
oloupaná a nakrájená na kostičky, lze nahradit patizonen nebo cuketou
mrkev 2 ks
květák 1 ks
menší kus, rozebraný na kousky
200 g
tuřín pokrájený na kousky
konzervovaná rajčata 400 g
vývar zeleninový 430 ml
petrželka 4 PL
nasekaná
jogurt bílý 150 g
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.

2

Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.

3

Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.

4

Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.

Obměna:
Libovolně kombinuj­te zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Je skvělé, ale jeho chuť byla rpo mě moc pálivá, výborné je s bramborami.

Anonym

zeleninové kari bylo výtečné, výborné bylo s kuskusem a ještě lepší s čínskými nudlemi.

Anonym

Opravdu výborné, ideální pro milovníky pálivých jídel, manžel byl nadšený. Vřele doporučuji.

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit