Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný koláč s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné na 26cm koláčovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5355 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 388 g
Tuky 364 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapuje vás zelí nasladko? Vyzkoušejte, stojí za to!

Suroviny

máslo 300 g
pokrajené
vejce 2 ks
z toho jedno na potření těsta
sůl
menší (asi 1 kg)
máslo 100 g
+ na vymazání formy
na půlkolečka
vinný ocet červený 2 PL
skořice 1 špetka
hřebíček 1 špetka
tlučený
velké, bez jádřince a nastrouhané
brusinková zavařenina 4 PL
či rybízová
rozinky 1 hrst
přelité horkou vodou

Postup

1

Prosátou mouku, tuk, 100 ml studené vody, vejce, citronovou šťávu a sůl zpracujte na těsto. Zabalte ho a dejte chladit.

2

Připravte zelí podle prvního kroku základního receptu, šťávu vyždímejte a slijte. Na másle osmahněte cibuli, nechte zkaramelizovat cukr a přidejte zelí, ocet a koření. Duste asi 10 minut. Pak přisypte jablko, zavařeninu a slité rozinky. Jakmile je zelí měkké a tekutina odpařená, stáhněte z ohně. Předehřejte troubu na 200 °C.

3

Z těsta vyválejte 2 placky. Jednou vyložte vymazanou formu, pokryjte náplní a přikryjte druhou plackou. Okraje dobře spojte a seřízněte. Z odkrojků vytvořte ozdoby. Propíchejte vidličkou a potřete vejcem.

 

4

Pečte 10 minut, snižte teplotu na 175 °C a dopečte dozlatova dalších asi 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...