Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný koláč s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné na 26cm koláčovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5204 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 388 g
Tuky 353 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapuje vás zelí nasladko? Vyzkoušejte, stojí za to!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 300 g
pokrajené
vejce 1 ks
+ 1 na potření těsta
sůl
citronová šťáva 1 ČL
menší (asi 1 kg)
máslo 100 g
+ na vymazání formy
na půlkolečka
krupicový cukr 1,5 PL
vinný ocet červený 2 PL
skořice 1 špetka
hřebíček 1 špetka
tlučený
velké, bez jádřince a nastrouhané
brusinková zavařenina 4 PL
či rybízová
rozinky 1 hrst
přelité horkou vodou

1 Prosátou mouku, tuk, 100 ml studené vody, vejce, citronovou šťávu a sůl zpracujte na těsto. Zabalte ho a dejte chladit.

2 Připravte zelí podle prvního kroku základního receptu, šťávu vyždímejte a slijte. Na másle osmahněte cibuli, nechte zkaramelizovat cukr a přidejte zelí, ocet a koření. Duste asi 10 minut. Pak přisypte jablko, zavařeninu a slité rozinky. Jakmile je zelí měkké a tekutina odpařená, stáhněte z ohně. Předehřejte troubu na 200 °C.

3 Z těsta vyválejte 2 placky. Jednou vyložte vymazanou formu, pokryjte náplní a přikryjte druhou plackou. Okraje dobře spojte a seřízněte. Z odkrojků vytvořte ozdoby. Propíchejte vidličkou a potřete vejcem.

4 Pečte 10 minut, snižte teplotu na 175 °C a dopečte dozlatova dalších asi 25 minut.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč