Tváří se jako malé sladké palačinky sypané cukrem. Uvnitř však skrývají velké tajemství. Jsou totiž plné dušeného zelí a chutnají prostě neodolatelně. Za tepla i za studena.
Suroviny
mléko
250
ml
žloutek
2
ks
sůl
špetka
moučkový cukr
20
g
mouka pšeničná hladká
220
g
sodovka
250
ml
bílek
2
ks
ušlehané dotuha
zelí bílé
200
g
podušené doměkka, vychladlé
na opekání
skořicový cukr
na posypání
Postup
1
V mléce rozmíchejte žloutky, sůl, cukr, mouku a dobře zpracujte. Potom přidejte sodovku, sníh z bílků a zelí.
2
Pánev dobře rozehřejte, vymažte sádlem a nalijte do ní trochu těsta, rozprostřete jej po pánvi a opékejte po obou stranách. Jestli chcete, podávejte posypané skořicovým cukrem.
[[nid:31477]]