Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 183 g
Tuky 71 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tváří se jako malé sladké palačinky sypané cukrem. Uvnitř však skrývají velké tajemství. Jsou totiž plné dušeného zelí a chutnají prostě neodolatelně. Za tepla i za studena.

Suroviny

mléko 250 ml
sůl špetka
sodovka 250 ml
ušlehané dotuha
podušené doměkka, vychladlé
na opekání
skořicový cukr
na posypání

Postup

1

V mléce rozmíchejte žloutky, sůl, cukr, mouku a dobře zpracujte. Potom přidejte sodovku, sníh z bílků a zelí.

2

Pánev dobře rozehřejte, vymažte sádlem a nalijte do ní trochu těsta, rozprostřete jej po pánvi a opékejte po obou stranách. Jestli chcete, podávejte posypané skořicovým cukrem.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...