0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3961 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 281 g
Tuky 301 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zmrzlinová bomba bude bombastická jen při použití kvalitní zmrzliny. Pozor si dávejte na levné druhy, které obsahují spoustu vzduchu.

Suroviny

zmrzlina 1 l
čokoládová
750 ml
pistáciová zmrzlina lze nahradit kakaovou
vanilková zmrzlina 500 ml
rozinky 50 g
sultánky
víno červené 3 PL
lze nahradit brandy či jinýmalkoholem, na namočení rozinek
4 ks
čokoládový lanýž na kousky
1 ks
světlý piškot lze nahradit čokoládovým, průměr 20 cm, lze nahradit piškotovými plátky
čokoládová poleva 100 g
bílá a tmavá
1 Mísu o průměru 20 cm dejte vychladit do mrazáku. Čokoládovou zmrzlinu nechte trochu povolit a pak ji pomocí lžíce rozetřete po dně i bocích mísy. Vraťte do mrazničky asi na půl hodiny, aby zmrzlina úplně ztuhla. Během této doby nechte změknout pistáciovou zmrzlinu a pak ji stejným způsobem natřete na čokoládovou vrstvu. Opět nechte zmrznout dotuha.

2 Vyjměte z mrazničky vanilkovou zmrzlinu a rozdělte ji na poloviny. Do jedné poloviny vmíchejte okapané sultánky a pokrájené lanýže. Druhou – neochucenou – polovinu zmrzliny natřete do mísy na pistáciovou vrstvu. Nakonec do mísy vtlačte ochucenou vanilkovou zmrzlinu a celé dílo zakryjte piškotovým korpusem. (Pokud použijete hranaté piškotové plátky, seřízněte je po obvodu misky dokulata.) Překryjte potravinářskou fólií a nechte opět ztuhnout.

3 Těsně před podáváním rozpusťte obě čokoládové polevy. Mísu s dortem na pár sekund ponořte do horké vody, bombu vyklopte na servírovací podnos a pocákejte rozpuštěnou čokoládou. Před krájením nechte dezert 20 minut povolit v lednici.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit