0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3961 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 281 g
Tuky 301 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zmrzlinová bomba bude bombastická jen při použití kvalitní zmrzliny. Pozor si dávejte na levné druhy, které obsahují spoustu vzduchu.

Suroviny

zmrzlina 1 l
čokoládová
750 ml
pistáciová zmrzlina lze nahradit kakaovou
vanilková zmrzlina 500 ml
rozinky 50 g
sultánky
lze nahradit brandy či jinýmalkoholem, na namočení rozinek
4 ks
čokoládový lanýž na kousky
1 ks
světlý piškot lze nahradit čokoládovým, průměr 20 cm, lze nahradit piškotovými plátky
čokoládová poleva 100 g
bílá a tmavá
1 Mísu o průměru 20 cm dejte vychladit do mrazáku. Čokoládovou zmrzlinu nechte trochu povolit a pak ji pomocí lžíce rozetřete po dně i bocích mísy. Vraťte do mrazničky asi na půl hodiny, aby zmrzlina úplně ztuhla. Během této doby nechte změknout pistáciovou zmrzlinu a pak ji stejným způsobem natřete na čokoládovou vrstvu. Opět nechte zmrznout dotuha.

2 Vyjměte z mrazničky vanilkovou zmrzlinu a rozdělte ji na poloviny. Do jedné poloviny vmíchejte okapané sultánky a pokrájené lanýže. Druhou – neochucenou – polovinu zmrzliny natřete do mísy na pistáciovou vrstvu. Nakonec do mísy vtlačte ochucenou vanilkovou zmrzlinu a celé dílo zakryjte piškotovým korpusem. (Pokud použijete hranaté piškotové plátky, seřízněte je po obvodu misky dokulata.) Překryjte potravinářskou fólií a nechte opět ztuhnout.

3 Těsně před podáváním rozpusťte obě čokoládové polevy. Mísu s dortem na pár sekund ponořte do horké vody, bombu vyklopte na servírovací podnos a pocákejte rozpuštěnou čokoládou. Před krájením nechte dezert 20 minut povolit v lednici.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč