Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tropická zmrzlinová bomba

Zmrzlinová bomba je dokonalý večírkový dezert a koruna všech oslav! Není složitá a dá se připravit předem. Vypadá i chutná skvostně a vystačí pro velké množství hostů. Co chtít víc?

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    NA BANÁNOVOU ZMRZLINU

    • 3 střední zralé banány (oloupané cca o váze 300–350 g)
    • 5 lžic krupicového cukru
    • 200 g husté zakysané smetany
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • šťáva z 1 limety

    NA SORBET

    • 125 g krupicového cukru + případně pár lžic navíc
    • pár kapek citronové šťávy
    • 300 g dužiny ze zralého ananasu
    • 180 g dužiny ze zralého manga (1–2ks podle velikosti)
    • šťáva z 1 velkého pomeranče
    • 100–120 ml dužiny z mučenky bez peciček (my jsme použili pyré)
    • 3 lžíce třtinového rumu
    • exotické ovoce na ozdobení (my jsme použili karambolu, kiwi a plody mochyně)

Příprava jídla

1 Formu na biskupský chlebíček o rozměru 26 x 11 cm vyložte potravinářskou fólií, aby přesahovala a volnými cípy šlo na závěr přikrýt vršek formy. Zralé banány dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní přísady na banánovou zmrzlinu a rozmixujte dohladka. Potom dejte umíchat do zmrzlinovače. Měkkou zmrzlinu z přístroje přendejte do chlebíčkové formy a uhlaďte. Formu vložte do mrazáku a nechte několik hodin tuhnout, nejlépe však přes noc.

Na sorbet uvařte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte 125 g krupicového cukru, zalijte 125 ml vody a přidejte pár kapek citronové šťávy. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Sejměte z ohně a nechte vychladit.

3 Ananas a mango nakrájejte na kostky. Vložte je do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, mučenku a vychlazený cukrový sirup. Rozmixujte a ochutnejte – pokud nebylo ovoce dostatečně zralé, můžete přidat ještě pár lžic cukru a znovu rozmixovat. Směs by měla chutnat o něco sladčeji, než je cílová chuť, zamrazení totiž sladkost výrazně utlumí. Pokud chcete směs absolutně hladkou, protřete ji přes síto, které zachytí případná vlákna z ananasu. Přidejte rum a zamíchejte.

4 Vlijte do zmrzlinovače a umíchejte. Čerstvě umíchaný sorbet nandejte na ztuhlou banánovou vrstvu a uhlaďte. Vršek přikryjte volnými konci fólie (ochrání povrch sorbetu před přemrzáním) a vraťte na několik hodin do mrazáku, aby celá bomba ztuhla.

5 Hotovou zmrzlinovou bombu nechte po vyndání z mrazáku chvíli povolit, pak pomocí fólie vyjměte z formy, překlopte na tác a fólii odstraňte. Ozdobte nakrájeným ovocem. Nůž nahřejte pod horkou vodou, osušte a pak jím krájejte dezert na plátky. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hruškový sorbet s křupavou hruškou

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Jak oloupat a očistit ananas

Pohár Horká láska

Přidat komentář