0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tropická zmrzlinová bomba

Tropická zmrzlinová bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tropická zmrzlinová bomba

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2223 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 369 g
Tuky 63 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinová bomba je dokonalý večírkový dezert a koruna všech oslav! Není složitá a dá se připravit předem. Vypadá i chutná skvostně a vystačí pro velké množství hostů. Co chtít víc?

Suroviny

Na banánovou zmrzlinu
banány 3 ks
střední, zralé (oloupané cca o váze 300–350 g)
krupicový cukr 5 PL
zakysaná smetana 200 g
hustá
smetana ke šlehání 100 ml
limetová šťáva
z 1 limety
Na sorbet
krupicový cukr 125 g
+ případně pár lžic navíc
citronová štáva
pár kapek
ananas 300 g
dužina ze zralého ananasu
mango 180 g
dužina ze zralého manga (z 1–2 ks podle velikosti)
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
mučenka 120 ml
pouze dužina z mučenky bez peciček (my jsme použili pyré)
bílý rum 3 PL
třtinový
ovoce
exotické, na ozdobení – my jsme použili karambolu, kiwi a plody mochyně

1 Formu na biskupský chlebíček o rozměru 26 x 11 cm vyložte potravinářskou fólií, aby přesahovala a volnými cípy šlo na závěr přikrýt vršek formy. Zralé banány dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní přísady na banánovou zmrzlinu a rozmixujte dohladka. Potom dejte umíchat do zmrzlinovače. Měkkou zmrzlinu z přístroje přendejte do chlebíčkové formy a uhlaďte. Formu vložte do mrazáku a nechte několik hodin tuhnout, nejlépe však přes noc.

Na sorbet uvařte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte 125 g krupicového cukru, zalijte 125 ml vody a přidejte pár kapek citronové šťávy. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Sejměte z ohně a nechte vychladit.

3 Ananas a mango nakrájejte na kostky. Vložte je do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, mučenku a vychlazený cukrový sirup. Rozmixujte a ochutnejte – pokud nebylo ovoce dostatečně zralé, můžete přidat ještě pár lžic cukru a znovu rozmixovat. Směs by měla chutnat o něco sladčeji, než je cílová chuť, zamrazení totiž sladkost výrazně utlumí. Pokud chcete směs absolutně hladkou, protřete ji přes síto, které zachytí případná vlákna z ananasu. Přidejte rum a zamíchejte.

4 Vlijte do zmrzlinovače a umíchejte. Čerstvě umíchaný sorbet nandejte na ztuhlou banánovou vrstvu a uhlaďte. Vršek přikryjte volnými konci fólie (ochrání povrch sorbetu před přemrzáním) a vraťte na několik hodin do mrazáku, aby celá bomba ztuhla.

5 Hotovou zmrzlinovou bombu nechte po vyndání z mrazáku chvíli povolit, pak pomocí fólie vyjměte z formy, překlopte na tác a fólii odstraňte. Ozdobte nakrájeným ovocem. Nůž nahřejte pod horkou vodou, osušte a pak jím krájejte dezert na plátky. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit