Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenková zmrzlina s moka omáčkou
Sušenková zmrzlina s moka omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sušenková zmrzlina s moka omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7368 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 890 g
Tuky 348 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K letnímu odpočinku na zahradě se skvěle hodí osvěžující dezert vonící kávou.

Související recepty

Suroviny

vanilková zmrzlina 500 ml
sušenky 14 ks
Na omáčku
tmavá čokoláda 100 g
káva instantní 200 ml
čerstvě uvařená, silná

Postup

1

Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a nechte ji asi pět minut povolit, pak ji přemístěte do mísy. Mezitím dejte do silného mikrotenového sáčku šest sušenek a lehce je podrťte válečkem. Zmrzlinu smíchejte s drtí a vraťte do mrazáku.

2

Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.

3

Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.

A takhle je to ještě rychlejší
Zmrzlinu naaranžujte do misek, přelijte horkým espresem a servírujte se svými oblíbenými sušenkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:44
Recept se nachází v č.5/06, str.62

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...