Sušenková zmrzlina s moka omáčkou

Sušenková zmrzlina s moka omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7368 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 890 g
Tuky 348 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
K letnímu odpočinku na zahradě se skvěle hodí osvěžující dezert vonící kávou.

Suroviny

vanilková zmrzlina 500 ml
kvalitní
sušenky 14 ks
nejlépe italských biscotti s mandlemi (Biscotti de prato, prodává Sapori italiani, 200g/150Kč)
Na omáčku
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní
brandy 2 PL
káva rozpustná 200 ml
čerstvě uvařená, silná
1.  Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a nechte ji asi pět minut povolit, pak ji přemístěte do mísy. Mezitím dejte do silného mikrotenového sáčku šest sušenek a lehce je podrťte válečkem. Zmrzlinu smíchejte s drtí a vraťte do mrazáku.

2.  Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.

3.  Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.
 
A takhle je to ještě rychlejší 
Zmrzlinu naaranžujte do misek, přelijte horkým espresem a servírujte se svými oblíbenými sušenkami.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit