Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vdolky s hruškovými povidly

Nejlepší způsob, jak získat prázdné sklenice pro letošní úrodu. Pokud vám už hrušková povidla došla, nahraďte je švestkovými či jablečnými.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
57 (hlasů)
Počet porcí: 10 vdolků
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 1 hodina 15 minut
PT20M
Pečení 0:20
Česká

Ingredience

    • 1 balíček droždí
    • 250 ml vlažného mléka
    • 1 lžička cukru
    • 500 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 1 vejce
    • 100 g rozpuštěného másla či sádla + tuk  na plech + máslo na potření

    Na ozdobu

    • hrušková povidla
    • strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr, šlehačka nebo pribinák

Příprava jídla

1.  Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy prosijte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a kvásek. Zadělejte těsto a nechte ho hodinu kynout.

2.  Vykynuté těsto odkrajujte lžící a tvarujte z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na vymaštěném plechu je nechte ještě asi čtvrt hodiny kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Vdolky pečte asi dvacet minut dozlatova.

3.  Ještě horké vdolky potřete rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobte vydatným množstvím povidel, tvarohu, cukru, šlehačky nebo pribináčku.

Nejlepší povidla na vdolky
Hrušky zbavte jádřinců a i se slupkou je rozkrájejte a v hrnci je vařte v troše vody do rozpadnutí. Pak je zpracujte  šťouchadlem na brambory na kaši, podle chuti doslaďte a zahustěte strouhaným perníkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Bramboračka

Hovězí na houbách

Kynuté knedlíky

Koláč s drobným ovocem

Česká kuchyně – sladká jídla

Koblihy a spol.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.42

Přidat komentář